Dva desetljeća kulturnog jedinstva otoka

0
3127
Proslava u Refula - Tino Barešić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Murterski ‘Reful’ bio je sinoć domaćin pravog glazbenog spektakla – na 20. rođendanu Kulturno-umjetničke udruge ‘Zaokret’ upriličen je koncert čak pet bendova s otoka Murtera.

Udruga je osnovana u veljači 1997. godine, sa željom da se osigura spektar kulturoloških mogućnosti kroz čija bi se djelovanja mogli izraziti prvenstveno mladi otočani, ali i svi drugi koji to žele. Na ovom velikom jubileju kulturno-glazbenog ujedinjenja otoka nastupili su ‘Ko se skupi band’, ‘Mate Skračić Adaptive Quartet’, ‘Teški osjećaji’, ‘Šokersi’, i ‘Soul hospital’. Iako su glavni protagonisti sviraju već 20 godina ili duže, ni danas nisu ništa manje žestoki.

Mate Skračić i Damir Meić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Slavimo dva desetljeća okupljanja kulturne, prije svega glazbene scene otoka, čije jedinstvo svjedočimo i večeras. Možemo biti zadovoljni jer se potvrdila naša teza da su kultura i glazbena umjetnost elementi koji mogu, zaobilazeći vladajuće antagonizme, povezati sva mista otoka Murtera – rekao nam Mate Skračić, murterski glazbenik i jedan od vodećih ljudi ‘Zaokreta’.

Na koncertu u Refulu predstavljena je još jedna kompilacija otočnog rocka – ‘The best from Isola del Morte II’, na kojoj su, uz pjesme bendova koji su nastupali, još i one FSG Collectiva,  Blue 1000 Reuniona i Visa Kanavače. Album će još jednom biti predstavljen i obljetnica će još jednom biti proslavljena večeras u Šibeniku, u klubu ‘Azimut’.

Evo i fotogalerije iz Refula:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here