Općinsko vijeće Murtera – 5.000 kuna svakom novorođenom djetetu

0
3325
Općinsko vijeće Općine Murter-Kornati - arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Murterski su vijećnici odlučili da će naknada za svako novorođeno dijete iznositi pet tisuća kuna bez obzira radi li se o prvom, drugom, trećem… djetetu u obitelji.

Pravo na naknadu u tom iznosu imat će svako novorođeno ili posvojeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište na području općine Murter-Kornati. Zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu podnosi se Jedinstvenom općinskom upravnom odjelu, a zahtjevu se prilaže preslika rodnog lista ili rješenja o posvojenju, preslike osobnih iskaznica ili potvrda o prebivalištu  roditelja te preslika kartice tekućeg računa na koji će se naknada isplatiti. Zahtjev se mora podnijeti najkasnije tri mjeseca od dana rođenja ili posvojenja djeteta, iznimno i po isteku tog roka ako za to postoje opravdani razlozi, ali nipošto kasnije od godinu dana.

Odluku o povećanju iznosa naknade za novorođenu djecu vijećnici su obrazložili potrebom postizanja više razine skrbi o novorođenčadi te pomoći u povećanju prirodnog prirasta stanovništva.

Naknada za novorođenu djecu nije se u Murteru korigirala proteklih pet godina. Za prvo dijete ona je iznosila dvije tisuće, a za svako naredno povećavala se za tisuću kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here