Vodička obilaznica: Od 2. svibnja put do Šibenika bit će 300 metara kraći

0
4613
Ministar Butković i gradonačelnica Juričev-Martinčev daju izjave za novinare (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Obilaznica Jadranske magistrale oko Vodica bit će završena i puštena u promet do ovogodišnjeg Dana Grada Vodica.

Duga je 5100 metara, odnosno 300 metara je kraća od ceste koja vodi kroz Vodice. No, za razliku od stare ceste na kojoj je ograničenje 50 kilometara na sat, obilaznicom će se voziti brzinom od 80 kilometara.

Najavljeno je to prilikom posjeta ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, koji danas obilazi prometne projekte koji se provode na području Šibensko – kninske županije.

– Ovo je trenutno jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Šibensko-kninskoj županiji. Radovi su otvoreni u srpnju prošle godine i evo vidimo da sve ide po dinamici jako dobro. Blizu smo završatku radova i otvaranju, koje bi trebalo biti u svibnju. Izražavam zadovoljstvo što privodimo kraju jedan vrlo važan projekt koji će Vodicama sigurno olakšati život i funkcioniranje u prometnom smislu – rekao je Butković jutros na vodičkoj obilaznici.

Radovi na izgradnji obilaznice koštat će 70 milijuna kuna. Financiraju se sredstvima EU i sredstvima Hrvatskih cesta, u omjeru 85 prema 15 posto.

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev je rekla kako je obilaznica najveći i najznačajniji infrastrukturni projekt u Vodicama od izgradnje Jadranske magistrale 1963. godine. Najavila je će obilaznica biti u cijelosti gotova do 2. svibnja, dan uoči Dana Grada Vodica.

– Njome će se odvijati čitav tranzitni promet, čime će se širi centar grada Vodica osloboditi prometnih gužvi i spriječiti kolaps koji se događao za ljetnih mjeseci – rekla je gradonačelnica Juričev-Martinčev zahvaljujući svima koji su sudjelovali u projektu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here