Najbolje s otoka – promocija albuma ‘The best from Isola del Morte II’

0
3870
Valentino Barešić, Mateja Šeneta Skračić i Mate Skračić (Foto: Tris/Jozica Krnić)

Povodom dva desetljeća djelovanja murterske Udruge ‘Zaokret’ izdana je još jedna kompilacija otočnog rocka – ‘The best from Isola del Morte II’. Promocija albuma je u petak u Murteru, a u subotu u Šibeniku.

– Promocija novog CD-a održat ćemo u petak u caffe baru ‘Reful’ u Murteru te u subotu u Šibeniku u klubu Azimut. Neće na koncertima svirati svi bendovi koji su na CD-u, ali mi koji ćemo tamo biti izvest ćemo sve skoro pjesme – najavio je danas s konferencije za novinare Mate Skračić iz Udruge Zaokret.

Novi CD-a je u zadnje dvije godine sniman u Murteru u studiju Darka Živkovića Žile, dok je prvijenac ‘The Best of Isola Del Morte’ prije dva desetljeća sniman svuda po Hrvatskoj.

Bendovi čije su pjesme objavljene na novom albumu su ‘Ko se skupi band’, ‘Isola del Morte Crew’, ‘FSG Collective’, ‘Teški osjećaji’, ‘Šokersi’, ‘Blue 1000 Reunion’, ‘Mate Skračić Adaptive Quartet’, ‘Soul hospital’ i ‘Vis kanavače’.

Novi kompilacijski album ‘The best from Isola del Morte 2’ (Rudinapress)

Murterska Udruga Zaokret okupljala likovne, dramske i scenske sekcije, a najjača do danas ostala je glazbena.

– I ove ćemo godine održati Festival slobodne glazbe na otoku Murteru, već deveti po redu i koji je jedan od najprepoznatljivijih ‘proizvoda’ udruge. Festival će se održati od 12. do 14. srpnja na već dobro poznatim lokacijama, u Refulu, na Rudini i u uvali Čigrađa – najavio je Tino Barešić.

Na FSG-u nastupit će ABOP, Cromatic 5, David Tixier Trio i Brain Holldays, a treći dan kršćanski ska bend October Light iz Rijeke.

Konferencija za novinare (Foto: ŠibenikiIn)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here