Tisno: Garden partijanje može početi

0
4581
Nick Colgan, Filip Henjak, Ivan Klarin, Monika Marušić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 Direktor The Garden Festivala Nick Colgan, načelnik općine Tisno Ivan Klarin i direktor TZO Tisno Filip Henjak najavili su s današnje konferencije za novinare ovogodišnju festivalsku sezonu koja traje od početka lipnja do kraja rujna.

Najveća novost ovogodišnjeg festivala je implementacija dva nova festivala pod nazivom Beats, Beers & Boogaloo i Lost Disco u organizaciji škotskog festivala Eden.
Legendarni glumac iz popularne serije Red Dwarf, Crag Charles skupa s Garden timom, stoji iza projekta pod nazivom Beats, Beers & Boogaloo te donosi zvukove funk i soul glazbe spojene s uživanjem u vrhunskom craft pivu. Time je festival direktno povezan s otvorenjem Garden pivovare u Zagrebu.

– Pozvali smo sve internacionalne craft pivovare iz Hrvatske i regije da dođu predstaviti svoje pivo kod nas na Garden Festival jer je riječ ne samo o našoj pivi nego o jednoj čitavoj craft revoluciji – dodao je Nick Colgan, osnivač Garden Festivala.

Nick Colgan (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Još jedna od novosti je da je The Garden Festival potpisao ugovor s Hostinom na produljenje suradnje i festivala na još tri godine dakle do 2020. godine, te je svaki festival produljen za jedan dan svog trajanja.

– Ljudi žele ovdje ostati na odmoru, a ne samo na festivalu tako da je to potaknulo produljenje svih festivala za još jedan dan – istaknuo je Colgan.

Osim toga Colgan je istaknuo kako očekuju sjajnu sezonu koja broji oko 20 tisuća dolazaka na festival unatoč Brexitu.

Festivalska sezona 2016.

Ove godine The Garden potiče i ekološku osviještenost s ciljem da polako potpuno iskorijeni plastični materijal za vrijeme trajanja festivala.

Samom uspjehu turističke sezone svjedoči i činjenica da je organiziran dolazak 450 zaposlenika IT kompanije iz Velike Britanije izvan festivalske sezone.

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin pozdravio je još jednu, šestogodišnju suradnju između Općine i Garden tima otvorenih ruku riječima da se usuđuje reći da ne pozdravlja goste nego sad već domaćine Tisnog.

– Kao jedinica lokalne samouprave dajemo maksimum od sebe u organizaciji da svojim nadolazećim gostima osiguramo vrhunsku i kvalitetnu zabavu i mimo samog festivala obogaćivanjem kulturne ponude u našem mjestu – istaknuo je načelnik općine Tisno Ivan Klarin.

Direktor Turističke zajednice Općine Tisno Filip Henjak istaknuo je koliko je Garden Festival pridonio brendiranju Tisnog kao vrhunske festivalske destinacije.

– Sve što radimo u službi turističke infrastrukture bit će posjećeno osim festivalskog dijela priče. Mogu reći da je Tisno ovime dobilo skoro besplatnu reklamu koju sami ne bismo bili u mogućnosti financirati – kazao je direktor TZO Tisno Filip Henjak.

Filip Henjak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zatvaranje festivala također donosi novost za sve mještane Tisnog. Naime, bend imena Hot 8 Brass iz New Orleansa će zvukove funk i soul glazbe organiziranom povorkom pronijeti kroz čitavo mjesto te tako dodatno približiti festival lokalnom stanovništvu.

Inače, ovo ljeto na lokaciji Garden Tisno prvi je na programu Love International festival koji traje od 28. lipnja do 5. srpnja. Zatim 13. srpnja počinje novi, Beats Beer Boogaloo festival koji traje do 17. srpnja. Dva dana nakon starta SunceBeat koji traje do 26. srpnja, a odmah dan nakon nastavlja se sa Soundwave festivalom koji će trajati sve do 31. srpnja. Potom slijedi mala pauza do početka Defecteda 10. kolovoza koji traje pet dana. Drugi novi festival, Lost Disco starta 17. i traje do 20. kolovoza, a sezonu partijanja u Tisnom zaključit će Dekmentel Selectors, od 24. do 28. kolovoza.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here