Lujka Obratov osvojila prvu nagradu Međunarodnog natjecanja puhača

0
3690
Foto: Glazbena škola Varaždin

Flautistica Lujka Obratov, učenica Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik, osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu.

U Varaždinu se od 23. do 31. ožujka održava Međunarodno natjecanje puhača pod nazivom Woodwind & Brass. Natjecanje je namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, a provodi se u disciplinama: flauta, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, trombon, rog, tuba i eufonij.

Lujku Obratov na ovom jakom natjecanju pratila je njezina profesorica Ruža Raguž. U iznimno jakoj konkurenciji od 39 kandidata Lujka se predstavila u trećoj C kategoriji izvedbom Festa Da Vinda.

– U kategoriji u kojoj se natjecala Lujka bilo je 39 kandidata, dosta ih je čak bilo iz susjedne nam Slovenije, a znamo svi da Slovenci imaju jake puhače, naročito flautiste – kaže nam ponosna učiteljica nagrađene, Ruža Raguž.

Na pitanje kako su se osjećale nakon jučerašnjeg “napornog” dana profesorica kaže: – Presretna sam jer je Lujka jedna strašno uporna i strašno talentirana djevojka. Toliko sam sretna jer to dijete je na satovima u školi redovno, iako je putnik, dolazi iz Tisnoga u Šibenik, nikad ne izostaje. Lujka baš voli tu muziku živi tu muziku i baš uživa. Nagrada je išla u prave ruke – zadovoljna je Raguž.

Do mlade flautistice iz Tisnog smo probali doći putem društvenih mreža i telefona, no kako doznajemo ona je trenutno na putu prema kući u Tisno, pa ćemo je kontaktirati kad se emocije malo slegnu.

Inače, Glazbena škola Varaždin sa svojom dugogodišnjom tradicijom djelovanja od 1828. godine promiče glazbeno obrazovanje te značajno obogaćuje kulturni život Varaždina. Natjecanja Škole predana su razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjeni iskustava te turističkoj promociji Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here