Tisno dobija Šetnicu poginulih vatrogasaca

0
5214
Šetnica preko Banja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uoči obilježavanja 10. obljetnice kornatske tragedije Tisno će se stradalim vatrogascima odužiti tako što će njihovim imenom nazvati novouređenu šetnicu preko Banja.

Riječ je o prijedlogu Mjesnog odbora Tisno koji je na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća iznio predsjednik odbora Silvio Šoda.

– S obzirom da je sada već deset godina od vatrogasne tragedije, naš prijedlog bi bio da se ova nova uređena šetica imenuje njima u čast, da se nazove Šetnica poginulih vatrogasaca – predložio je Šoda.

Načelnik Ivan Klarin se složio s idejom, no upozorio je kako o tome odlučuje Općinsko vijeće, kojem je ovo bila zadnja sjednica prije raspuštanja.

– Mogli smo to učiniti već na ovoj sjednici, ali s obzirom da ovakav zahtjev od Mjesnog odbora još zahtjev nismo zaprimili, vjerujem da ćemo to učiniti na prvoj sljedećoj. Bez obzira koji bude sastav, vjerujem da će Vijeće to podržati, da je dobra ideja da se na takav način oda počast vatrogascima – rekao je Klarin.

Silvio Šoda (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Gradnja i uređenje šetnice, te uređenje pokosa državne ceste D-121 Tisno je bila investicija od 4,1 milijun kuna, u kojoj su sudjelovali Hrvatske ceste i Općina Tisno. Do dana kada šetnica dobije ime po stradalim vatrogascima, ili do turističke sezone, na njoj će se obaviti još neki značajni zahvati. Naime, u dužini od stotinu metara na početku šetnice sa strane Tisnog uredit će se novi vezovi, murinzi i bitve, za mještane i korisnike apartmana, a u nastavku prema Lovišćima bit će nasut šljunak kako bi ovdje bila uređena plaža.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here