Cijela Hrvatska obilježava tužan jubilej – ‘Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro Srce kornatsko’

0
2376
Konferencija za novinare u Vodicama: Darko Dukić, Ivak Kos, Ante Sladoljev, Tomislav Strikoman i Ana Radunić (Foto: H. Pavić)

Na desetu obljetnicu kornatske tragedije tisuće lampiona osvijetlit će nebo nad čitavom Hrvatskom. To su na konferenciji za novinare u Vodicama danas najavili organizatori projekta ‘Srce kornatsko’.

– Na utakmici Hajduk – Rijeka Na utakmici Hajduk – Rijeka, 11.3.2017., igrači obiju momčadi izaći će na teren s transparentom — Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro Srce kornatsko – najavio je na konferenciji za novinare u Vodicama predsjednik Hajduka Ivan Kos.

– Hajduk je više od nogometa. Pozivamo sve ljude dobre volje da sudjeluju u akciji. Hajduk kao preteča u nogometnom dijeli poziva sve sportske djelatnike, igrače, funkcionere i navijače u cijeloj hrvatskoj da se priključe – rekao je Kos.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Riječ je o humanitarnoj akciji povodom obilježavanja desete obljetnice kornatske tragedije, koju zajednički organiziraju  DVD-a Vodice, MNK Heroji 2007., Vatrogasna zajednica ŠK županije, udruga Krijesnica i HNK Hajduk Split. U promociju projekta su se uključile i sve momčadi Prve hrvatske nogometne lige te će sve utakmice u sljedećem kolu početi na isti način. Hrvatska vatrogasna zajednica također je podržala projekt i aktivno će se uključiti u njegovu provedbu.

– Cilj je projekta obilježiti 10. godišnjicu Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama načelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt – najavili su zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić i predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev.

S konferencije za novinare (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Deseta obljetnica kornatske tragedije obilježit će se u čitavoj Hrvatskoj, istovremenim puštanjem lampiona 27. kolovoza 2017. u čitavoj. Lampioni će se prodavati, a sav novac prikupljen kroz humanitarnu akciju bit će usmjerena na rehabilitacijski kamp za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti udruge Krijesnica.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun HR23 2330 0031 5817 4899 5 otvoren u Splitskoj banci s naznakom županije iz koje se uplaćuju (kako bi se mogli preuzeti lampioni).

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here