Dobra suradnja knjižnice i vrtića: “Čitaonica i pričaonica” za najmlađe svakog prvog petka u mjesecu

0
1569
"Čitaonica i pričaonica" za najmlađe (Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Tisno)

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno u suradnji s dječjim vrtićem “Spužvica” i tetama Željkom Erak i Dragicom Šimić organizira svaki prvi petak u mjesecu “Čitaonicu i pričaonicu za najmlađe”.

U tišnjanskoj knjižnici kažu kako bi se djeci trebalo čitati naglas od rođenja upravo zbog toga kako bi oni mogli povezati čitanje knjige s ugodnim osjećajima, čuti zvukove, rime i riječi, kako bi mogli koristiti svoja osjetila sluha, vida i opipa te stvarati zvukove, ali i razumijevati da slike prikazuju određene predmete iz njihove okoline.

Poznato je da samo petnaest minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju.

Prvi susret knjižničarke tišnjanske knjižnice Mirele Klarin i djece dječjeg vrtića “Spužvica” pod vodstvom tete Željke i Dragice bio je prvog petka u mjesecu ožujku, točnije 03. ožujka.

Djeca su na prvoj održanoj “Čitaonici i pričaonici” imala prilike slušati priču iz slikovnice “Volim svojega kućnog ljubimca” koju je napisao Mladen Kušec, inače omiljeni dječji pisac. Slikovnica je to iz serijala “Pričice za razvoj djece” u kojima pisac djeci na njima razumljiv način ukazuje na situacije na koje nailaze prilikom svoga odrastanja te im ujedno pomaže kako ih rješavati da bi izrasli u zdravije, sretnije i bolje osobe.

Sljedeći susret na “Čitaonici i pričaonici” za najmlađe djeca s veseljem očekuju, a knjižničarka i tete zakazuju ga za prvi petak u mjesecu travnju, točnije 07. travnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here