Uzavrela politička scena – Toni Turčinov izlazi iz HSS-a i prelazi u HDS

0
4306
Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić )

Ususret lokalnim izborima u Murteru se događa još jedna politička drama – raspada se najjača stranka, HSS.

– Izlazim iz Hrvatske seljačke stranke i ulazim u Hrvatsku demokršćansku stranku – najavio je danas načelnik Općine Murter-Kornati i predsjednik Općinske organizacije HSS-a Toni Turčinov.

Svoju odluku obrazložit će u srijedu na konferenciji za novinare u Murteru, zajedno s predsjednikom Hrvatske demokršćanske stranke Goranom Dodigom i saborskim zastupnikom,  gradonačelnikom Križevaca  i  bivšim predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom.

– Zajedno samnom u HDS idu svi mladi, ali i brojni drugi članovi OO HSS-a iz Murtera – rekao nam je Turčinov, najavljujući detaljnije obrazloženje na press konferenciji.

Iako se u Murteru kao kamen spoticanja uvijek spominjalo prostorno planiranje, transparentnost rada i poštivanje procedure, za očekivati je da će kao razlozi osipanja HSS-a, koji je ovdje na vlasti od kada je općina 2000. godine osnovana,  biti navedena svjetonazorska pitanja i način upravljanja strankom na nacionalnoj razini.

Stranka u Murteru trenutno obnaša vlast uz pomoć SDP-a i HNS-a, a dio murterskih HSS-ovaca nije zadovoljan zbog toga, kao ni zbog toga što je predsjednik stranke Krešo Beljak na posljednjim parlamentarnim izborima nastupio zajedno Narodnom koalicijom.  Na posljednjim izvanrednim izborima u Murteru 29. svibnja prošle godine koalicija HSS-HNS u 11-članom Općinskom vijeću osvojila je pet mjesta, NL Mate Skračića tri, HDZ dva, a SDP jedno. Koalicija HSS-HNS najprije je pregovarala s HDZ-om, da bi na koncu dogovor ipak bio postignut sa SDP-om.

Predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije HSS-a Marin Mikšić za sada ne želi komentirati osipanje murterskog ogranka stranke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here