Maškare će danas okupirati Murter, Betinu, Pirovac i Jezera: Veliko finale poklad’ 2017

0
5207
Maska godine u jezerima (Foto: Neven Jović)

Danas je pokladni utorak. Nakon maškaranih ludila, plesnjaka, povorki i mnogobrojnih maski ovih dana koje smo imali prilike vidjeti, danas nam slijedi završetak poklada 2017.
Na pokladni utorak maškare će okupirati Murter, Betinu, Pirovac i Jezera.

Donosimo detaljni program: 

U Murteru je danas glavni maškarani dan, odnosno Veliki dan od poklad. Maškarana povorka kreće iz Starog sela u 15 sati, dok će u 16 sati Zaratino bend započeti s ludim ritmovima u ulici Butina. Murter music street nije jedini glazbeni događaj danas u Murteru, jer se nakon velike povorke i presude Krnji Krnjiću očekuje veliki ples maškara u murterskoj sportskoj dvorani s početkom u 20 sati. Maškare će zabavljati zagrebački bend Vindon Havin.

U Betini velika maškarana povorka kreće također u 15 sati iz Gradine. U 16 sati očekuje se „Fažolijada“ na betinskom Trgu na moru, dok će u 17 sati biti upriličeno čitanje oporuke. U 21 sat maškare će imati prilike zahuktati feštu maškaranim plesom u Restoranu na moru.

Karnevalska udruga „Pirovačke poklade“ u suradnji s Općinom Pirovac i Turističkom zajednicom Pirovac poziva sve mještane da se otkače i u dobrom raspoloženju budu što god požele pod maskama. Naime, maškare u Pirovcu počinju u 17 sati u samom centru sela, gdje će biti održano čitanje oporuke i paljenje Grge, zatim dodjela nagrada za najbolje maske i party uz DJ-a Mirabela.

Jezerani pak danas u 17 sati čitaju oporuku i sude Juri. Nakon presude i spaljivanja Jure, u Jezerima će za sve posjetitelje biti organizirano uživanje u spizi koju, kako najavljuju organizatori, spremaju master chefovi Branko i Krle.

Dok se spremate za završni dan maškara 2017. donosimo fotogaleriju iz Jezera koju je snimio Neven Jović:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here