Uređuju se prostorije Općine Murter-Kornati

0
1597
Foto: FB Općine Murter - Kornati

Prostorije Općine Murter-Kornati dobijaju novi vizualni identitet. Najviše pažnje posvećeno je uređenju vijećnice koja je zamišljena kao polivalentna multimedijalna dvorana koju će moći koristiti svi mještane Murtera.

– Želimo osmisliti jedan kvalitetni poslovni inkubator gdje će sve organizacije u Murteru moći razmjenjivati svoje ideje i planove te da to bude prostor gdje će biti lakše povezani u svojoj suradnji – istaknuo je načelnik općine Murter–Kornati Toni Turčinov.

Angažiran je tim renomiranih kreativaca iz Šibenika – Ante Filipović Grcić, Dane Sekso i Ante Štampalia – koji su osmislili novi vizualni identitet i interijer općinskih prostora.

U završnoj fazi je i uređenje novog ureda za useliti Udrugu Argonauta koji u općinsku zgradu sele početkom ožujka zbog uređenja etnološke zbirke Marka Mudronje Repca. Zbog toga što udruga Argonauta održava dječje radionice pazilo se da i nova polivalentna dvorana vijećnice sadrži i kreativni ‘dječji kutak’.

– Dolaskom Argonaute koja je poznata po svojim kreativnim projektima i radu s mladima vjerujemo da će doći do učinka kreativne sinergije te će se prirodno povećati suradnja između općinske uprave, Argonaute i ostalih institucija koje svoje sjedište imaju u općinskoj zgradi – dodaje Turčinov.

Tako će u istoj zgradi sad sjedište imati i Općina Murter – Kornati, JU NP Kornati, Turistička zajednica općine Murter-Kornati, Lučka kapetanija, Hrvatska Pošta, novi interpretacijski centar Kornata, poljoprivredna zadruga Kornati, murterski ogranak Matice iseljenika, Katastar, Narodna knjižnica i čitaonica Murter, Udruženje obrtnika Murter, Pirovac i Tisno, komunalno poduzeće Murtela, klapa Mela te druge organizacije.

– Želja nam je da murterska općinska zgrada postane kreativni inkubator ideja koji će generirati i održavati novi razvojni zamah naše otočne općine – poručuje načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov koji smatra da će novi vizualni identitet općinske zgrade komunicirati otvorenost za mlade, kreativne, odlučne, progresivne, jednostavne i transparentne uprave svim građanima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here