FOTO: Mali Jezerani gradili Pudaricu na kreativnoj radionici

0
1987
Djeca dječjeg vrtića "Ribica" Jezera na današnjoj kreativnoj radionici (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Kreativna radionica za djecu pod nazivom „Pudarica“ održana je danas u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica. Na spomenutoj radionici sudjelovala su djeca dječjeg vrtića „Ribica“ iz Jezera koja su imala prilike pobliže se upoznati sa suhozidnom građevinom u Jezerima – Pudaricom.

Organizator današnje radionice je Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, a njezina knjižničarka Mirela Klarin bila je iznenađena mislima i idejama, kao i znanjem vrtićaraca. Naime, djeca dječjeg vrtića „Ribica“ prije dva dana imala su prilike sa svojim tetama posjetiti Pudaricu, te su je i tim, nazovimo to tako izletom u prirodu upoznala.

Stoga, nije im nepoznata bila činjenica da je Pudarica jedna od značajnijih spomenika kulturno – povijesne baštine u Jezerima, kao i to da su Općina Tisno i Udruga „Južnje strane“ Jezera nedavno poduzele akciju za njezino očuvanje.

Nakon što su maleni Jezerani ispričali svoje dojmove i zapažanja o Pudarici, knjižničarka Mirela Klarin ispričala im je legendu o istoj, no, u dječjoj verziji koju su objeručke prihvatili.

Pošto je radionica bila kreativnog tipa, vrtićarci su nakon „ćakule“ zasukali svoje rukave i vrijedno gradili suhozide koji su na kraju radionice zasjali u svijetlu Pudarice, na njihov način. Za izradu suhozida koristili su glinamol.

Pogledajte fotogaleriju:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here