SDP-ovci Klarin i Meštrov najavili da idu po treći mandat: ‘Očekujemo jednu lepezu široke političke podrške’

0
2693
Ivan Klarin i Miljenko Meštrov predstavili su svoju kandidaturu na tišnjanskom mostu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Načelnik i zamjenik načelnika Općine Tisno u posljednja dva mandata, SDP-ovci Ivan Klarin i Miljenko Meštrov najavili su danas sa tišnjanskog mosta svoju ponovnu kandidaturu za vođenje općine.

Klarin i Meštrov su dobili jednoglasnu podršku Općinskog odbora SDP-a za kandidaturu na predstojećim lokalnim izbora za treći mandat na čelu Općine Tisno. – Ulazimo u treći mandat, zadovoljni svim onim što smo postigli u proteklih osam godina, svjesni situacije da smo željeli, ali i ostvarili naš plan da od Općine Tisno, cijeloga otoka Murtera, napravimo kvalitetnije i ugodnije mjesto za život svih njegovih stanovnika, ne samo za odmor turista od kojih živi 90 posto naših ljudi i od čega se puni 90 posto općinskih prihoda – rekao je ovom prilikom Ivan Klarin.

Zahvalio je na glasačima na potpori u dosadašnjim izbornim ciklusima i zamolio ih da im još jednom daju povjerenje, bez obzira na njihov svjetonazor i stranačku pripadnost, sve u cilju da nastave započete i ostvare nove projekte u korist svih stanovnika Općine Tisno i otoka Murtera.

– Idemo kao kandidati naše stranke, SDP-a, ali  pozivamo sve  ljude koji su nas podržavali do sada da nas podreže i opet, jer lokalna politika i lokalni čovjek vrlo često nadilazi nacionalnu politiku i strančarenje. To smo i do sada imali. Velik broj građana, pripadnika svih političkih opcija nam je davao potporu.  Vjerujemo da će tako biti i u buduće. Očekujemo jednu lepezu široke političke podrške na području naše općine za naš novi mandat – rekao je Klarin.

Ivan Klarin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nabrojio je niz dosad ostvarenih projekata i institucija koje do prije osam godina nisu postojale: od glazbene škole, sportske dvorane, novog dječjeg vrtića s jaslicama, Doma za starije i nemoćne, Narodne knjižnice i čitaonice, Muzeja betinske drvene brodogradnje…

– Važni, usudio bih se reći najvažniji projekti trenutno pred realizacijom, je prvenstveno sustav odvodnje Pirovac-Tisno-Jezera zajedno sa sustavom  Betine i Murera, što je temelj budućeg razvoja naše jedinice lokalne samouprave. Tu je svakako i izgradnja turističkog naselja u uvali Jazina, prvog na otoku nakon dugih 30 godina, tu su i brojni drugi naši projekti iz našeg programa kojeg smo napravili za sljedeći mandat od četiri godini – rekao je Klarin, najavivši i izradu strategije razvoja turizma Općine Tisno za razdoblje od deset godina, koja će svakako uključivati i turističku valorizaciju kontinentalnog dijela Općine Tisno.

– S obzirom da imamo veliki zamah u novim smještajnom kapacitetima koji rastu preko 500 ležajeva godišnje,  postali smo destinacija koja je dosta aktivna i u predsezoni i posezoni. Naravno da tu moramo najaviti i daljnju revitalizaciju naših gradskih ili mjesnih jezgri, a svakako i revitalizaciju našeg zaleđa, naše Zagore kroz potpomaganje OPG-ova u razvoju našeg seoskog domaćinstva na Ivinju, u Dubravi, u Dazlini – rekao je Klarin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here