“Be Active”: Delegacija Općine Tisno u češkom gradu Velké Meziříčí

0
2639
Foto: Neven Jović

Od 6. do 12. veljače predstavnici Općine Tisno, zamjenik načelnika Miljenko Meštrov, vijećnik Karlo Klarin, predstavnici kulturno umjetničkih društava Hartić iz Tisnog i Koledišće iz Jezera, kao i predstavnici Narodne knjižnice i čitaonice Tisno te ekipa malonogometnog kluba Jezera boravili su u češkom gradu Velké Meziříčí.

Delegacija iz Tisnog sudjelovala je na zajedničkom europskom projektu „Be Active“, te su tom prilikom u svojih šest dana boravka u gradu Velké Meziříčí prisustvovali na brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima, posjetili knjižnicu i gradski muzej u sklopu dvorca u središtu grada, zatim vinski podrum, lokalnu tvornicu čokolade, Zimski stadion te umjetne stijene.

– Cijelo vrijeme osjećala se u zraku ta neka ugodna prijateljska atmosfera koja je vjerujem i donijela brojne odlične poteze s obje strane – kaže nam Karlo Klarin.

Klarin, koji je inače bio voditelj puta u Češku po struci je profesor, te je ovom prilikom posjetio školu u Meziříčíma gdje je učenicima osmih razreda održao predavanje o Hrvatskoj i hrvatskom jeziku.

– Glavnu večer u svečanoj dvorani kluba Jupiter nastupom je otvorio KUD Hartić u suradnji s Glazbenom školom Velké Meziříčí. Odradio sam prezentaciju Hrvatske i otoka Murtera dok su nakon toga nastupili KUD Koledišće, te Ivanica i Tome kao šećer na kraju koji su izveli Cohenovu pjesmu Hallelujah – prepričava nam Karlo Klarin.

Uz sve zanimljivosti koje su Tišnjane pratile šest dana njihovog putovanja, odigrane su i utakmice između MNK Jezera i čeških domaćina, a također su u pratnji domaćina posjetili i Brno.

Velké Meziříčí i općina Tisno 2012. godine potpisali su Ugovor o bratimljenju te se od tada, kako u općini Tisno tako i u Češkoj Republici zbivaju brojne kulturno sportske aktivnosti na kojima oni međusobno sudjeluju. Tako će ove godine krajem rujna Tišnjani ugostiti učenike Osnovne glazbene škole Velké Meziříčí koji će prisustvovati proslavi 90. obljetnice postojanja KUD-a Hartić.

Kroz objektiv Nevena Jovića otkrijte kako je Tišnjanima, Jezeranima i Betinjanima bilo sudjelovati na projektu “Be Active”:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here