Knjižničarke i volonteri tišnjanske knjižnice obradovali srca mališana čitajući im priče

0
1594

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno pridružila se nacionalnoj kampanji “Čitaj mi” čitajući danas priče djeci u Općini Tisno, točnije u vrtićima i školama pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.

Volonteri tišnjanske knjižnice obišli su danas u prijepodnevnim satima djecu prvog i drugog razreda osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno, te djecu dječjih vrtića “Školjkica” u Betini, te “Ribica” u Jezerima. Isto tako, vrijedno je spomenuti da je knjižničarka svoj djeci koja su danas boravila u prostorijama knjižnice također čitala priče.

“Čitaj mi”, dječji vrtić Školjkica Betina (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Ovom akcijom kod djece želimo probuditi svijest o čitanju, ali ujedno i o darivanju. Kao što smo najavili u prostorijama naše knjižnice od 6. veljače pa do 20. veljače traje akcija darivanja slikovnica, koje ćemo potom proslijediti potrebitima. Nažalost je poznato da mnoga djeca danas nemaju svoje slikovnice, a mi ovim putem i spomenutom akcijom želimo dati svoj doprinos – kaže nam Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Prvi razred osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno (Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Tisno)
Drugi razred osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno (Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Tisno)

Sutra, 15. veljače u prijepodnevnim satima volonteri tišnjanske knjižnice čitat će priče djeci dječjeg vrtića “Spužvica” u Tisnom, djeci iz Betine u prostorijama Muzeja betinske drvene brodogradnje, te djeci drugog razreda osnovne škole u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima. 

U subotu, 18. veljače priče će slušati djeca u Dubravi kod Tisna s početkom u 12 sati.

Inače, Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se upravo 14. veljače, a volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here