Trg Bezdan u Pirovcu do Jurjeva u novom ruhu

0
3290
Bezdan Pirovac 10. veljače 2017. (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uređenje Trga Bezdan u Pirovcu polako se bliži kraju. Uskoro će ta do sad ne atraktivna lokacija biti mjesto za održavanje tradicionalnih sajmova i manifestacija, a s druge strane pak mjesto za ugodan boravak mještana i turista, ali i za bezbrižnu dječju igru.

Stavljajući Bezdan ponovno u fokus, načelnik općine Pirovac Ivan Gulam ne krije zadovoljstvo uređenjem pirovačke „varoši“.

Uređenje Bezdana polako se bliži kraju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Iznimno mi je drago da smo uspjeli realizirati uređenje Trga Bezdan. Sretan sam jer će ovo biti jedno mirno mjesto za održavanje manifestacija, ali ujedno i za odmor i igru. Plan nam je svake godine urediti jedan trg. Dakle, zamislili smo to ovako, jedne godine projektiramo, druge godine gradimo, odnosno uređujemo – kaže Gulam.

Gulam planira nakon Bezdana sjaj vratiti Trgu Rudina kao i Trgu Domovinskog rata u Pirovcu.

Posebnost Trga Bezdan je upravo bunar koji će biti posebno uređen, a u dogledno vrijeme trebao bi postati polazišna točka zanimljive turističke ture.

– Bunari su specifičnost pirovačkog kraja. Plan je da danas – sutra u suradnji s Turističkom zajednicom napravimo tematsku turu koja će uključiti obilazak svih bunara u Pirovcu, a upravo Bezdan bi bio početna točka te ture – objašnjava Ivan Gulam.

Bezdan – bunar, načelnik Pirovca Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Radovi na Bezdanu vrijedni su oko milijun kuna, a izvođač radova je tvrtka Sarađen d.o.o..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here