Krv treba čekati pacijenta, a ne pacijent krv: Pirovčani se iskazali humanošću

0
4549
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Pirovcu, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana danas u Pirovcu prošla je u znaku dobrog odaziva darivatelja krvi.

Akciji u organizaciji kluba DDK Zloselo Pirovac i Crvenog križa Šibenik pristupilo je četrnaest dobrovoljnih darivatelja krvi.

– Iznimno smo zadovoljni odazivom mještana Pirovca, što samo potvrđuje našu dobru suradnju. Imamo stalnih deset do petnaest dobrovoljnih darivatelja krvi, s time da svaki puta dođe i netko novi – kaže nam Lina Gregov, voditeljica zdravstvenih djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Šibenik.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Pirovcu održavaju se svaka tri mjeseca i to obavezno u veljači, svibnju, kolovozu i studenom.

– Koliko god akcije znaju biti naporne, radi se o druženju dobrih i plemenitih ljudi. Lijep je to osjećaj, upoznala sam jako puno darivatelja i sa svakim rado popričam, darivatelji krvi su dobri ljudi. Krvi nam uvijek treba i stalno naglašavam potrebu da se što više ljudi odazove pozivu na darivanje – dodaje Gregov.

Predsjedniku kluba DDK Zloselo Pirovac danas je ovo bilo 47 dobrovoljno darivanje krvi.

Marin Baus, predsjednik DDK Zloselo Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Osjećaj je izvanredan i svima bi preporučio da probaju i dožive barem jednom ovo iskustvo. A… kad jednom probate, nećete požaliti. Prvi puta krv sam dao sa svojih 17 godina u vojsci, i tako sam nastavio, što me ponukalo da osnujem klub DDK Zloselo Pirovac. Iako, klub je i prije postojao no službeno je registriran i oformljen 2007. godine – pojašnjava nam Marin Baus, predsjednik DDK Zloselo Pirovac.

Dobrovoljno darivanje krvi održalo se danas u vremenskom periodu od 9 do 11.30 sati u prostorijama DVD-a Pirovac.

Nakon kontrole hemoglobina, tlaka, i drugih bitnih detalja, krv su darovali: Žarko Baković, Marko Čubrić, Marin Barić, Marin Baus, Boris Vukman, Fabio Božac, Renato Erak, Martina Jelušić, Petar Erak, Krešimir Makarin, Danijel Josić, Željko Gal, Ante Sindičić i Ante Čubrić.

Iz kluba DDK Zloselo Pirovac, kao i Crvenog križa Šibenik zahvaljuju svima koji su se odazvali i darovali krv, te se iznimno vesele sljedećoj akciji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here