Kreće Murter Trail, 2. kolo Zimske otočne lige 2017

0
2748
Biciklizam (Foto: TZ Tisno)

S murterske Rudine u subotu 28. siječnja s početkom u 10.30 sati kreće Murter Trail, utrka drugog kola Zimske otočne lige. Ova utrka se održava na otocima Šibensko-Kninske županije, a prva etapa utrke je bila na Prviću. Murter je ove godine u drugoj etapi, a želja organizatora i Općine Murter-Kornati je da se finalna utrka održi unutar Kornatskog otočja.

„Ova utrka je nama iznimno važna i zanimljiva iz razloga što smo do sada sanirali doista velik broj poljskih puteva, vidikovaca i šetnica te će kroz utrku mještani i trkači koji dolaze iz drugih krajeva imati priliku vidjeti koliko se radilo na kvaliteti naših staza i uživati u našim prirodnim ljepotama“, rekao je najavljujući Murter Trail načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.
Utrka se sastoji od tri etape, prvi maraton iznosi 22 kilometra, drugi 11 kilometara te je organizirana dječja utrka u dužini od tri kilometra. Za sve trkače su osigurani hrana i piće, okrepa na polovici puta koji se nalazi na Kosirini te ručak. Naravno, i i bogati nagradni fond.
Do sada se prijavilo 80 natjecatelja, a svi zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti mogu prijaviti putem web stranice Stotinka.hr (POVEZNICA). Startnina iznosi 80 kuna, a za djecu do 15 godina starosti je besplatna. Organizatori utrke su Atletski klub Okit Vodice, općina Murter-Kornati i Turistička zajednica Općine Murter-Kornati.
„Nadamo se što većem odazivu ljudi, a osim utrke ove godine, dogodine se, uz nju, nadamo organizaciji jedne biciklističke utrke također, kada se uredi preostala polovica staza i poljskih puteva jer nam je jako bitna promocija otoka i novih staza, a ovo je samo još jedan dobar način na koji želimo to pokazati“, kaže murterski načelnik Toni Turčinov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here