Dane Slamić ulaže 26 milijuna kuna u preuređenje hotela Borovnik

0
6063
Rekonstrukcija i dogradnja hotela Borovnik (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U tijeku je rekonstrukcija i dogradnja hotela Borovnik u Tisnom, kao i izgradnja i opremanje dodatnih hotelskih sadržaja.

Kako kaže Dane Slamić, direktor hotela, Borovnik je svojom lokacijom odličan odabir za brojne turiste koje osim kupanja i ljetnih igara zanimaju i drugi sadržaji. Dodatne atraktivne destinacije nalaze se i u blizini Tisnog, a kako bi zadržao goste u hotelu i u samom mjestu, Slamić najavljuje brojne promjene.

– Želja nam je našim gostima ponuditi izbor različitih sadržaja. Rekonstrukcijom i dogradnjom hotela svakako ćemo doprinijeti povećanju konkurentnosti hrvatskog turizma. Povećat ćemo kvalitetu dodatnim ponudama hotela, te ćemo time i produžiti turističku sezonu – ističe direktor hotela Borovnik.

Slamić svojim naumom zadovoljava uvjete i pravila Europskih fondova na koje je i aplicirao svoj projekt te ušao na sam vrh među odabranima. – Ukupna vrijednost projekta je 26.476.793,44 kuna. Mogu slobodno istaknuti da su nam sredstva europskih fondova itekako pomogla jer sufinanciraju skoro polovicu našeg projekta. Novaca tamo još uvijek ima, pa svakako mogu svakome preporučiti da aplicira. Bitno je samo da se poštuju njihova pravila – kaže Slamić.

Dane Slamić, direktor hotela Borovnik (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Uz postojeće sadržaje, hotel će ovim zahvatom dobiti i nove, u što je uključena teretana, fitnes, wellness, zatvoreni i otvoreni bazen, jakuzi, sauna, zatim kozmetičke sadržaje poput pedikure, manikure, masaže itd. Ovim će, najavljuje Slamić, biti ponuđen jedan kompletni turistički sadržaj kako za hotel, tako i za Tisno i cijeli otok Murter. Projektom rekonstrukcije i dogradnje Borovnika, ovaj hotel kategoriziran s visoke četiri zvjezdice ujedno će i proširiti smještajne kapacitete. Broj kreveta s 99 raste na 120. Novina su i dvije sobe za osobe s invaliditetom, te dizalo koje je također prilagođeno osobama s poteškoćama. Uredit će se i kongresna dvorana, koje do sada nije bilo, nova slastičarna i pizzerija. K tome, ulaže se i u opću i specijalističku obuku postojećih i novih zaposlenika.

– Vrlo brzo otvorit ćemo natječaj kojim ćemo tražiti nove zaposlenike. Uzeli smo obavezu javnih sredstva te ćemo stvoriti više od deset novih radnih mjesta. To će biti kvalitetna radna mjesta, a s njima će u hotelu biti tridesetak djelatnika, od kojih će polovica biti zaposlena sezonski, a polovica će imati stalni radni odnos. Naš je moto; najbolji hotel, najbolji djelatnici, najbolje plaće – ističe Dane Slamić.

Rekonstrukcija hotelskih soba u tijeku (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Rekonstrukcija hotela Borovnik i dvorišta istog (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Uz sve do sad nabrojeno, Slamić se jako veseli novouređenoj plaži hotela. Ona će biti na istoj lokaciji na kojoj je bila i do sad, no u potpuno novom ruhu.

– Plaža… Njoj se najviše veselim. Radovi su počeli u dijelovima koji se rade u radioni, a drugi radovi počet će kroz dvadesetak dana. Moram istaknuti da se plaža neće zatvarati, bit će otvorena za sve kao i do sad. No, u dogovoru s Općinom Tisno nastojat ćemo ogradom zaštititi goste dok se sunčaju, te ćemo nastojati kontrolirati promet koji se tamo odvija – otkriva Slamić. Plaža hotela, kaže Slamić, ostaje otvorena za sve goste i stanovnike otoka Murtera, kao što su za sve otvoreni i ostali sadržaji u hotelu. – Hotel je tišnjanski i stoji svima na raspolaganju – kaže nam Slamić.

Dane Slamić nadzire radove (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Radovi bi u Borovniku trebali biti gotovi do kraja travnja. Otvaranje je 30. travnja, kada će se obilježiti i 20 godina od kada je obitelj Slamić preuzela Borovnik od Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here