Toni Turčinov nakon unutarstranačkih izbora: ‘Imam vremena, ne odustajem od HSS-a’

0
3848
Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/Katarina Ježina)

Načelnik Općine Murter-Kornati i predsjednik Općinske organizacije HSS-a Murter-Kornati Toni Turčinov na izbornoj Glavnoj skupštini stranke 14. siječnja u Zagrebu nije izabran za predsjednika Regionalne organizacije HSS-a za Dalmaciju. No, kaže da nije previše razočaran i neće zbog toga odustati od stranke.

– Mislim da je ovog puta iskustvo pobjedilo mladost, ne samo u Dalmaciji nego i u Osječko-Baranjskoj županiji gdje je izgubio moj kolega Mario Turalija. Izgubili smo jer nismo lobirali. Išli smo na pošten način te se pokušali predstaviti pisanjem otvorenog pisma delegatima i na skupštinama pokazati ljudima što želimo napraviti za HSS – pojašnjava Turčinov.

Razočaranje utoliko postoji što smatra da bi za HSS bilo bolje da su pobijedili mladi, obrazovani  ljudi u naponu snage koji sa sobom donose i više mogućnosti za politička pitanja.

– Naši protukandidati su imali svoje vrijeme, kao na primjer Tonči Božanić. Stoga je upravo  zanimljivo kako su se županije izjasnile na izborima, pa tako i zadarska županija od koje nisam dobio ni jedan glas, a za koju se zna da je jedna od najjačih županija što se tiče ribarstva, i u kojoj je za  vrijeme  dok je Tonći Božanić bio na čelu Cehu ribara, uništeno malo ribarstvo – kaže turčinov.

– Ono čemu se nadam jest da će stranka nakon lokalnih izbora početi raditi na drugačiji način te da će priliku dobivati oni koji imaju neku težinu i kvalitetu – kaže Turčinov.

U situaciji je da je prije pet mjeseci postao načelnik Općine te se broj njegovih obaveza i projekata koje valja odraditi svakodnevno povećava. Stoga mu i nije previše krivo što na stranačkim izborima nije prošao jer ovako ima jednu obavezu manje i smatra da će se uspjeti više posvetiti općini i ljudima koji su glasovali za njega.

– Zaključak je da sam još uvijek mlad, kako bi mi rekli i moji kolege HSS-ovci, imam vremena i neću odsutati niti od HSS-a. Mislim se i dalje kandidirati kako bi dao svoj doprinos i murterskom HSS-u pa tako i HSS-u u cjelini – kaže Turčinov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here