Stiže snijeg! Gdje, kad, koliko?

0
2561

Nakon tjedan dana iznimne hladnoće kojoj su srušeni neki stari rekordi, sutra nam u cijelu zemlju stiže zatopljenje. No, vrlo brzo vas moramo razočarati jer će ono biti vrlo kratkotrajno.

I dalje se nalazimo u meteorološki dinamičnom i zanimljivom razdoblju, pravoj poslastici za “vremenoljupce”, a osobito “zimoljupce”! Zanimljivost današnjeg dana svakako je snijeg koji je pao u Dubrovniku te do jutra stvorio pokrivač od 3 cm. Iako je bio najavljen, snijeg uz more uvijek pobuđuje zanimanje i stvara poseban ugođaj i veselje za najmlađe, no i probleme starijima. Hoće li snijeg padati na području otoka Murtera i Pirovca?

Promjena koja je pred nama, a koja počinje sutra naoblačenjem, u petak će donijeti i veću količinu oborina, na Jadranu i u Dalmaciji većinom kišu. Tako će u petak pasti između 20 i 60 L/m2, a lokalno i više od toga što zapravo znači da će pasti više kiše nego što je palo u posljednjih mjesec i pol! Podsjetimo, posljednjih 40-ak dana bilo je iznimno sušno.

Kako u petak poslijepodne temperature ponovno padaju, unutrašnjost Dalmacije mogla bi ugledati snijeg. U početku će padati kiša koja se lokalno, može smrzavati na tlu i stvarati opasnu poledicu. Od sredine dana kiša će postupno prelaziti u snijeg, koji će do kraja dana padati posvuda i stvarati snježni pokrivač.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here