Novi kamen na Staroj rivi: Nastavlja se uređenje obale sve do plaže Starine

0
3974
Stara riva u Pirovcu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Fugiranjem posljednjih ‘kvadrata’ popločane šetnice Pirovčani završavaju drugu fazu uređenja Stare rive. Ovi radovi će biti gotovi u nekoliko dana, ali njima neće završiti dotjerivanje stare jezgre Pirovca pred turističku sezonu.

U prvoj fazi je uređeno 70 metara, zajedno s mulom, te je s drugom fazom tijekom prošle godine nastavljena sanacija obale i popločavanje bračkim kamenom još stotinu metara. Nakon fugiranja, slijedi daljnje uređenje obale prema plaži Starine.

– U nastavku ćemo betonom sanirati obalni zid i nogostup te ćemo aplicirati za sredstva kojima bi nastavili opločavanje u bračkom kamenu. O mnogočemu ovisi hoćemo to uspjeti dovršiti  do početka turističke sezone ili će kamene ploče na cijeloj dužini Stare rive pričekati jesen. Kako god, projekt uređenja ovog dijela obale u povijesnoj jezgri Pirovca dovest ćemo do kraja tijekom 2017. godine – kaže načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

Osim završetka druge faze uređenja Stare rive, vrijedne gotovo pola milijuna kuna, vrlo skoro će se raditi i na obližnjoj plaži, čiji je projekt financiran iz Fonda za razvoj turizma te će ove godine biti kandidiran za prvu građevinsku fazu.

– Radimo korak po korak, završavamo Staru rivu i nakon toga krećemo s uređenjem plaže Starine. Paralelno s tim završili smo i projektnu dokumentaciju za uređenje Trga Rudina, koja se trenutno se nalazi kod konzervatora i čeka njihovo odobrenje. Nastojimo valorizirati staru povijesnu jezgru Pirovca koja je dugi niz godina bila posve zapuštena – rekao je Gulam.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here