Otok Murter može to i bolje: Do 20. prosinca traje humanitarna akcija za djecu SOS dječjih sela Hrvatske

0
1741

Humanitarna akcija o kojoj smo već pisali, za djecu SOS dječjih sela Hrvatske, napomenimo traje do 20. prosinca. Kako nas do tog datuma dijeli svega još tri dana, vjerujemo kako će ljudi dobrog srca uvažiti ovaj podsjetnik na to što djeca u SOS dječjim selima kao i njihove SOS mame najviše trebaju kako bi im predstojeći blagdani bili ljepši.

Organizator spomenute humanitarne akcije je tišnjanska Narodna knjižnica i čitaonica, stoga vaše donacije možete donijeti upravo u njihove prostorije svakim radnim danom, zaključno, dakle do utorka, 20. prosinca.

– Odaziv stanovnika otoka Murtera na humanitarnu akciju za djecu i obitelji SOS dječjih sela Hrvatske je dobar, no mislim da ga možemo još poboljšati do zaključnog dana spomenute humanitarne akcije. Skupljamo i dalje ono što je najpotrebnije, a to su higijenske potrepštine za djecu i mlade, sredstva za pranje rublja i posuđa, sredstva i druge potrepštine za uređivanje i čišćenje doma, školski pribor za osnovnoškolce i materijali za kreativne radionice, bojice, papiri za crtanje, kolaž. Kućni tekstil im je također potreban, sportska oprema, putne i sportske torbe, koferi, ruksaci također – kaže nam ravnateljica tišnjanske knjižnice Silvija Ćurić.

Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Spomenimo, do sad je prikupljeno dosta igračaka, potrepština za bebe, robice i higijenskih potrepština, kako smo imali prilike vidjeti u prostorijama knjižnice.

Potrepštine za bebe, robica … (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Zanimljivo je kako još nitko nije donio dječjih pelena, to je također potrebno za djecu u SOS dječjim selima. No, svakako potrebno je i ono što se svakom ponaosob učini zgodan dar čime bi mogli razveseliti neku obitelj – dodaje Ćurić.

Kako smo imali prilike čuti u razgovoru, organizatori planiraju pakiranje velikih paketa po kutijama pri čemu će im pomoći uvijek spremne volonterke knjižnice, te će paketi u srijedu 21. prosinca biti spremni za transport u sjedište SOS dječjeg sela Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here