Još jedan projekt Općine Tisno – Sportsko-tematski park u Jezerima

0
2652

U Baganelovici u Jezerima sinoć je upriličena prezentacija idejnog rješenja tamošnjeg Sportsko – tematskog parka. Pred svega desetak Jezerana predstavio ga je šibenski arhitekt Damir Lasinović, inače autor Trga na moru u Betini i Dječjeg vrtića ‘Spužvica’ u Tisnom.

– Radi se, naime, o zaokruživanju sportske tematike na tom području. Uveli smo element tenis terena, ali smisao cijele priče je da se formira jedan garderobni i sanitarni prostor s tribinama, gdje bi se omogućilo da tijekom cijele godine bilo koje sportske aktivnosti imaju normalne uvjete. U to naravno spada voda, sanitarni čvor, garderobe… Važno je da se s ovom komunikacijom povezuje dio tribina s teniskim i nogometnim terenom, tako da nema prelaska preko ceste, straha od izlijetanja lopte na cestu i slično. Sve je unutar tog sportskog sadržaja. Dakle, tu smo dobili par tenis terena, oko 650 kvadrata, a ostatak prostora bit će đardin s tri sadržaja. Jedan prostor rezerviran je za rekreativce koji će tamo moći pronaći relaksaciju za sebe, zatim se tu nalazi sadržaj za djecu s interaktivnim igračkama, i treći planirani sadržaj jest jedna interesantna tribina ili pozornica koja bi zaokružila cijelu priču time što bi se tamo mogla odvijati događanja poput sajmova, adventa ili sličnog – pojasnio je arhitekt Damir Lasinović.

Jezerani nisu baš zainteresirani o tome kako će izgledati centar mjesta - svega desetak ih se pojavilo na prezentaciji (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Jezerani nisu baš zainteresirani o tome kako će izgledati centar mjesta – svega desetak ih se pojavilo na prezentaciji (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Načelnik Ivan Klarin rekao je kako se u potpunosti slaže sa zamišljenom pričom Lasinovića, te da svakako treba sanirati područje iza ribarnice u Jezerima koje se danas nalazi u jako lošem stanju.

– Upravo smo zato odabrali arhitekta Lasinovića koji je predložio rješenje, te početkom nove godine krećemo u postupak javne nabave, a zatim kreću radovi. Planirano je da se veći dio toga prostora sredi do ljeta 2017. – dodaje Klarin.

Lasinović je prostor Sportsko – tematskog parka u Jezerima zamislio kao prostor s dvije zone, rekreacijski i prostor parka. Važno je napomenuti da se u dogledno vrijeme u Jezerima planira izgradnja novog dječjeg vrtića, pa će tematski park kao i sportski dio tog parka svakako biti dobro iskorišten.

Podsjetimo, Sportsko – tematski park prostirat će se na površini od 2600 četvornih metara, a njime se planira javnoj svrsi privesti jedna od posljednjih neuređenih javnih površina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here