Diario u Vidri – osim gastronomskom ponudom, Murterini se u Zagrebu predstavljaju i kazališnom predstavom

0
3283
'Diario' u kinosali Žut (Foto: Rudinapress)

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Murter, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Općine Murter-Kornati, Murterini će u sklopu svog nastupa na Adventu u Zagrebu izvesti Diario, glazbeno-scenski prikaz iz Mehanovih memoara.

Predstava koju su dramski amateri uvježbali za prikazivanje u povodu proslave 150. obljetnice murterske Čitaonice, bit će prikazana u zagrebačkoj Vidri u nedjelju, 18. prosinca. Uz poznate murterske dramske amatere Ivu Šikića Bažokića, Ljiljanu Pleslić, Mirka Mudronju, Blanšu Kovačev, koji su svojedobno u hrvatskoj metropoli već nastupali s predstavom Na rivi u kazalištu Komedija, u Diariu sudjeluje i Župni pjevački zbor sv. Mihovil te ženska klapa Mela, a u osnovni tekst kao potku djela redatelj Vedranko Šikić Balara umetnuo je stihove zavičajnih pjesnika i neke od narodnih murterskih običaja. Ulaznice po cijeni od 30 kuna u prodaji su od ponedjeljka, a predstava počinje u 20 sati.

Iako Murterini, odnosno Općina Murter-Kornati u različitim formama već dugi niz godina sudjeluje na Adventu u Zagrebu, ove godine se učinio pravi iskorak u odnosu na sve dosadašnje nastupe i to ne samo zahvaljujući kazališnoj predstavi. Murterini naime sudjeluju u Fuliranju, a u svojoj kućici postavljenoj u Tomićevoj ulici, na Adventu poznatoj kao Chef Street, javnosti se svojom gastronomskom ponudom predstavlja nekoliko renomiranih murterskih restorana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here