Kuhano vino i vruća čokolada na adventskom sajamu u Betini

0
1970
Betina (Foto: Neven Jović)

Betinjani pozivaju na blagdansko druženje – Adventski sajam će se održati u nedjelju na Trgu na moru.

– U nadi da će nas poslužiti i vrijeme, vidimo se u nedjelju ispred Starog mlina, u 17:00 sati. Dođite na čašu kuhanog vina ili tople čokolade. Prodavat ćemo kreativne ukrase rađene na muzejskim radionicama. Zamirisat će i maruni, a betinski majstori počastit će nas svojim kulinarskim umijećem. Bit će veselo! – pozivaju iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.
Na sajmu će se prodavati ukrasi koje je kreativna skupina Muzeja izrađivala protekla dva mjeseca. Ukrase koje su sama izradila prodavat će i djeca iz vrtića, a školarci kolače.  Betinski kuhari dijelit će besplatno fažol i orzo s pancetom i kobasicama, marune, kuhano vino za odrasle i vruću čokoladu za djecu.
U organizaciji ovog blagdanskog događaja sudjeluju Dječji vrtić ‘Školjkica’, Područna škola ‘Murterski škoji’ Betina, betinski brodograditelji i ostali majstori, Muzej betinske drvene brodogradnje, Turistička zajednica mjesta Betina, Općina Tisno i veliki broj mještana volontera. Sredstva prikupljena prodajom ukrasa s radionice Muzeja i dobrovoljni prilozi namijenjeni su liječenju teško bolesene trogodišnje djevojčice Eve Rožajac.
Kako Državni hidrometeorološki zavod za nedjelju popodne najavljuje vrijeme bez oborina, slabo do umjereno jugo i temperaturu zraka od 8 do 11 stupnjeva Celzijusevih, čini se da će ispred Starog mlina biti uistinu veselo. betina

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here