Humanitarna akcija “U vrijeme darivanja, darujmo” uspješno završena, darovi sutra putuju u Maestral

0
1758
Poklon paketi za djecu dječjeg Doma Maestral (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Među brojnim darovima koje su zaželjela djeca i štićenici dječjeg Doma Maestral iz Splita nalazi se i veliki broj božićnih čestitki kao i dodatni slatki poklončići puni slatkiša. Za osmijeh koji će se sutra sjajiti na dječjim licima u Maestrala zaslužni su mještani otoka Murtera. Raširenih ruku dobri su se ljudi odazvali humanitarnoj akciji pod nazivom “U vrijeme darivanja, darujmo” na inicijativu Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Kako doznajemo u razgovoru s ravnateljicom knjižnice Silvijom Ćurić, volonteri kao i djelatnici knjižnice s nestrpljenjem čekaju kad će napokon krenuti put Splita.

– Općina Tisno izašla nam je u susret te nam omogućila da za transport ovih darova dobijemo vozača i općinski kombi koji će nas odvesti na cilj. Naime, dogovorili smo da krećemo sutra ujutro kad sve posložimo kako bismo što prije bili na druženju s djecom dječjeg Doma Maestral. Srce nam je puno kao kuća i iznimno se veselimo sutrašnjem danu kao i reakcijama dječice – kaže Ćurić.

Kako bi darovi bili sigurni u transportu, a uz to i lijepo izgledali tete dječjeg vrtića “Spužvica” iz Tisnog u društvu mališana oslikavaju veliku kutiju. Upravo u toj kutiji punoj dječje mašte prenesene na karton bit će ono što djeca i štićenici Maestrala uz ljubav najviše očekuju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here