Šušur na Adventskom sajmu u Tisnom

0
2894
Advent u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tisno se večeras potrudilo da dostojno obilježi početak Adventa. U organizaciji Općine Tisno, Narodne knjižnice i čitaonice, Turističke zajednice, Dječjeg vrtića ‘Spužvica’, Osnovne škole Vjekoslava Kaleba i Ceha ugostitelja uspješno je održan adventski sajam i upaljena je rasvjeta na dvanaestmetarskom božićnom drvcu.

Na Trgu dr. Šime Vlašića ili Maloj Rudini večeras je uistinu bilo živo. Sam početak adventske večeri začinili su dobri zvuci, kao i božićne melodije tišnjanskog KUD-a Hartić, a nakon njih prisutne je oduševio zbor Osnovne škole Vjekoslava Kaleba.

KUD Hartić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
KUD Hartić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Zbor Osnovne škole Vjekoslava Kaleba (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Zbor Osnovne škole Vjekoslava Kaleba (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na opće oduševljenje velikog broja ljudi, a ponajviše najmlađih mještana Tisnog, načelnik Općine Tisno Ivan Klarin drugu je godinu za redom upalio božićne lampice na drvcu visokom čak 12 metara.

Večeras je Trg dr. Šime Vlašića bio pun mirisa koji su se širili s brojnih štandova hranom i pićem. Nudile su se tu kobasice, kolači, kuhano vino i čaj. Posjećeni su bili svi štandovi, a najposjećeniji bili su oni na kojima su se odvijale humanitarne akcije.

Na štandu Narodne knjižnice i čitaonice Tisno kazali su nam kako su iznimno zadovoljni odazivom mještana cijelog otoka na dvije humanitarne akcije koje su organizirali.  Ravnateljica Silvija Ćurić nije skidala osmijeh s lica, a kaže kako se veseli kada će moći osobno uz pomoć volontera predati darove štićenicima Doma Maestral iz Splita. Podsjeća kako je druga humanitarna akcija za djecu SOS dječjih sela Hrvatske još uvijek u tijeku, a trajat će sve do 20. prosinca.

Štand Narodne knjižnice i čitaonice Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Štand Narodne knjižnice i čitaonice Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

I tete iz Dječjeg vrtića ‘Spužvica’ napominju kako su iznimno zadovoljne velikim odazivom roditelja na radionice koje su organizirale.
– Mame su se jako, jako potrudile. Napravile su brojne božićne ukrase, od borića, snjegovića, božićnih zvjezdica, adventskih vjenčića, pahuljica, kolača. Ja sam jako zadovoljna, jer su roditelji djelovali srcem, a to je ono najbitnije u ove predblagdanske dane – kaže teta Martina, teta jaslicama ‘Spužvice’.

Teta malo većih vrtićaraca, teta Željka, osim što je zadovoljna mamama koje su aktivno sudjelovale na svim radionicama, kaže da mora posebno istaknuti i jednog tatu. – Tata Ante Grubišić napravio je divne jaslice koje su večeras ovdje na našem štandu i privlače pozornost mnogih posjetitelja – dodaje teta Željka.

Djeca Osnovne škole Vjekoslava Kaleba kroz školsku su zadrugu i kroz rad školske knjižnice pak protekli mjesec pripremala tradicionalne božićne ukrase. – Najčešće smo izrađivali stolne aranžmane sa svijećama. Napravili smo također kalendar za 2017. godinu s likovnim radom učenice Eme Klarin iz sedmog razreda s motivom galeba. Također, pripremili smo i čestitke koje su sve napravljene od likovnih radova djece – doznajemo od učiteljica.

Spomenimo, prihod od prodaje radova koji je večeras ostvaren na štandovima bit će svakako uplaćen u humanitarne svrhe kako bi pomogao da i najpotrebitiji osjete dašak Božića.

Kako je večeras bilo na tišnjanskom Advenstkom sajmu pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here