Murterini koncertom prikupljaju pomoć za školovanje malih Afrikanaca

0
1655

U kinodvorani Žut u Murteru večeras s početkom u 19 sati održava se humanitarni koncert ‘Škole za Afriku’.

Organizatori koncerta su Osnovna škola ‘Murterski škoji’ i Općina Murter-Kornati, a nastupit će Klapa Cima Šibenik, Mate & Mateja, Josip Juraga, Mandolinski orkestar “Murterski škoji” Murter, Aerobik grupa „Perlice“ Murter, Pjevački zbor O.Š. „Murterski škoji“, Mandolinski orkestar HKUD-a Tribunj i bend „Teški osjećaji“ Tisno.

– Evo, u tijeku su zadnje pripreme. Ovo je peti po redu ovakav humanitarni koncert u Murteru. ‘Škole za Afriku’ inicijativa je UNICEF-a pokrenuta 2005. godine za prikupljanje pomoći za 13 najugroženijih zemalja u Africi.  Proširila se po cijelom svijetu i u njoj danas sudjeluje 230 hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Ulaz na naš koncert naplaćujemo deset kuna, a taj novac će biti potrošen da se omogući obrazovanje siromašnoj djeci Afrike, za uređenje škola, nabavku knjiga, školske opreme… Vjerujem da će Murterini u ovo predblagdansko doba pokazati svoje veliko srce za one kojima je najteže i da će se večeras dobro zabaviti – rekao nam je Edo Juraga, ravnatelj OŠ ‘Murterski škoji’.

Zahvaljujući UNICEF-ovu programu „Škole za Afriku“, više od 30 milijuna djece dobilo je priliku ići u školu i time ostvariti sigurniju budućnost. No, podaci iste organizacije govore i da još uvijek više od 38 milijuna djece u na tom kontinentu ne ide u školu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here