Tisno: Sanacija krovišta i uređenje dvorišta ljetnog kina

0
2503
Započeli su radovi na uređenju dvorišta bivšeg ljetnog kina u Tisnom (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Započeli su radovi na uređenju dvorišta bivšeg ljetnog kina u Tisnom, a u sklopu ovih radova planira se i izvedba sanacije krovišta na samoj zgradi tamošnje kino sale. Radovi na spomenutoj lokaciji financiraju se iz proračuna Općine Tisno, a izvođač je Obrt Mate Marače iz Tisnog.

Kako kaže načelnik Općine Tisno Ivan Klarin sanacija krovišta na zgradi kina je nužna isto kao i parkirna mjesta koja nedostaju u Tisnom.

– Planiramo napraviti parkiralište u dvorištu sad već bivšeg ljetnog kina. S obzirom na nedostatak parkirnih mjesta ljeti, a isto tako i oduzimanjem parkirnih mjesta u starom djelu Tisnoga izgradnjom novog trga na Rudini, mi ćemo otvoriti četrdesetak parkirnih mjesta preko ljeta u dvorištu kino sale. Ljetno kino ionako nije već godinama u funkciji, a uređenjem spomenutog prostora dobit ćemo svakako funkcionalnije rješenje – kaže Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

Ljeti dodatna parkirna mjesta a zimi? – Preko zime će se tamo na uređenijem prostoru moći odvijati razna događanja, poput Božićnog sajma. Tim više što se planira i sanacija kino sale, prvenstveno krova koji je totalno derutan – dodaje Klarin.

Tako će dvorište kino sale kao i zgrada biti uređeni iako nisu bili u planu ove godine. No, s obzirom na to da je Općina Tisno u posjedu, mora izvršiti sanaciju, dok će cjelovitija rješenja biti donesena naknadno – jer kako doznajemo za sad nisu sređeni vlasnički odnosi.

Očekivani i planirani završetak svih radova na uređenju dvorišta/parkirališta bivšeg ljetnog kina, kao i sanacija zgrade kino sale jest krajem veljače naredne godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here