Turistički kompleks najviše kategorije: Rusi predstavljaju projekt zajedno s arhitektom Nikolom Bašićem

0
4855
Aleksej Frolov i Anastasia Petričević (Foto: H. Pavić)

U vijećnici Općine Tisno Ruski investitor Aleksej Frolov će 8. prosinca javnosti predstaviti projekt kompleksa hotela i vila koje planira graditi na 64.000 četvornih metara zemljišta u turističkoj zoni Prisliga što je 2014. godine za 30 milijuna kuna kupio od Općine Tisno. Na javnoj prezentaciji će, uz Frolova, biti direktorica tvrtke Aqua Relaxio Anastasia Petričević, arhitekt Nikola Bašić, tehnički direktori tvrtke iz Rusije i predstavnici Općine Tisno.

Prezentaciju projekta najavili su nam načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i direktorica tvrtke Aqua Relaxio Anastasia Petričević.

– Na projektu radi konzultanstva tvrtka iz Austrije, a za dizajn je zadužena dizajnerica iz Rusije. Imali smo jedan sastanak s arhitektom Nikolom Bašićem. Voljeli bi da bude dio tima koji će  realizirati ovaj projekt, ali konačan dogovor o tome još nije postignut – rekla nam je Petričević, ne želeći za sad otkrivati detalje.

Sve će, kaže, biti predstavljeno 8. prosinca u vijećnici Općine Tisno.

Rok za početak gradnje hotela je pet godina od potpisivanja kupoprodajnog ugovora, a on ističe u prosincu 2019. godina. Namjera je investitora na Jazini urediti luksuzni hotel najviše kategorije s vilama. Turistički kompleks neće raditi samo tijekom turističke sezone, nego cijelu godinu, jer će u njemu biti uređen specijalizirani detoksikacijski centar sa svim pratećim sadržajima.
ivan-klarin1
– Radi se u tišini, a rezultati svega što je do sada učinjeno bit će prezentirani 8. prosnca. Trenutku predstavljanja budućeg izgled turističkog kompleksa prethodio je višegodišnji intenzivan rad čitave općinske administracije. Među ostalim, održani su i brojni sastanci u Zagrebu i u Šibeniku na kojima su se rješavale administrativne barijere. Najveća je bila upis pomorskog dobra, što nam je oduzelo najviše vremena – rekao nam je načelnik Klarin.
– Izražavam svoje veliko zadovoljstvo radom svih devet općinskih službenika. Nije bilo lako ovakvu investiciju dovesti do ove faze kroz komplicirane hrvatske propise boreći se s tromom administracijom – rekao je Klarin.
Turistički kompleks na Jazini Klarin ocijenjuje kao jedan od najznačajnih projekata na cijelom otoku Murteru u posljednjih 40 godina. On će osigurati radna mjesta ne samo za Tišnjane, te će turističku sezonu produžiti na 365 dana godišnje. O svemu ostalom će, kaže, javnost biti obaviještena na najavljenoj prezentaciji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here