Od radionice do radionice: Započeo Advent u Općini Tisno

0
2456
Prva adventska radionica u Općini Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Adventsko doba idealno je za malo sanjarenja, odmak od svakodnevice te uživanje u obitelji i prijateljima. Vrijeme došašća koje nas tijekom 4 tjedna vodi do Božića najsvečanije je doba godine, doba kad zaboravljamo nesuglasice, brige, sve ono negativno i ružno što život neminovno donosi sa sobom, i kad nam život barem nakratko obasjava samo svjetlost, radost i mir.

Kako doba Adventa, tako i Božić i ove godine slavi se u Općini Tisno, a jučer je naime započeo program sad već slobodno možemo kazati radionicama koje postaju tradicionalne.

Naime, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno jučerašnji dan obilježila je adventska radionica za djecu u Jezerima i Tisnom. U Kulturno pastoralnom centru Baganelovica djeca Dječjeg vrtića „Ribica“ iz Jezera, jučer su učila kako na najjednostavniji način napraviti pahuljice koje kasnije mogu poslužiti kao ukrasi za božićnu jelku ili prozore u kući. Za kreativnost u djece pobrinula se knjižničarka Mirela Klarin uz pomoć tete Slavenke.

Zaigranost i dječja mašta uvelike su pridonijeli jučerašnjoj radionici. Djeca su uz velike osmijehe na svojim licima napravila preko pedesetak pahuljica koje su kasnije stavili na jelku smještenu u Baganelovici. Kako kažu, njihovu maštu probudila je priča koju je na početku druženja ispričala knjižničarka Mirela. Priča pod nazivom „Tri sestrice – tri pahuljice“ dala je djeci notu inspiracije te su s guštom napravili zadane radove.

Ista takva priča inspirirala je i Tišnjane koji su sinoć prisustvovali također prvoj adventskoj radionici u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Tisno. Ne samo da su Tišnjani bili sinoć na radionici, slušali priču o pahuljicama i napravili iste takve, već se na radionici pridružila i djevojčica iz Pirovca koja je prisutne oduševila svojim kreativnim radom. Nakon što su djeca napravila pahuljice, Barbara Roza pokazala je kako od novinskog papira isplesti zvijezdu koja također može biti ukras na božićnoj jelki.

Kako smo proveli jučerašnji dan, od radionice do radionice, pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here