Humanitarna akcija za djecu u Maestrala

0
3451

Vrijeme Adventa, vrijeme Božića jest vrijeme darivanja, vrijeme poklona. To je vrijeme u kojem se mnogi sjete onih kojima je neophodna pomoć. Tako ljudi iz zahvalnosti što su zdravi, ali i zadovoljni svojim životom, za Božić poklanjaju novac, garderobu i ostale svakodnevne potrepštine onima kojima je to najpotrebnije. Upravo početak jedne takve humanitarne organizacije ili akcije je sutra, 25. studenog (petak) u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno.

Na ideju ove humanitarne akcije došla je ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Silvija Ćurić, a radi se o pomoći za štićenike Dječjeg Doma Maestral u Splitu.

– Vrijeme je darivanja, nama je normalno da se odvijaju u to doba humanitarne akcije, te smo tako ove godine organizirali dvije. Razgovarala sam s čelnikom Dječjeg Doma Maestral Miljenkom Grabar, koji me uputio voditeljici odjela skrbi Meri Čurin Kladina. Meri nam je poslala popis stvari koje su zaželjela djeca, od onog najmlađeg njihovog štićenika pa do najstarijeg. Žalosno je u današnje vrijeme da djeca za Božić žele malene ukosnice, gumice za kosu. Ne samo da žele, oni to trebaju! Sve su to sitnice koje nama pojedincima ne znače puno, pa barem njima možemo pružiti ono što im najviše nedostaje. Upravo ćemo im kroz te darove dokazati da netko misli na njih, da ih netko voli. Njima nedostaje ljubavi i topline obiteljskog doma, neka barem na tren budu ono što jesu, djeca – kaže nam u razgovoru Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Akcija će se odvijati u suradnji s Općinom Tisno. Prikupljat će se higijenske potrepštine (šamponi, kupke, paste za zube, četkice za zube, deterdžent za odjeću…), igračke (društvene igrice, plišane igračke, lopte…), školski pribor (bilježnice, bojice, flomasteri, olovke, pernice…) i drugo.

– Zamisao je da pri svečanosti paljenja svjećica na boru ispred Općine, koja će se održati 04. prosinca, bude postavljen štand na kojem će naše volonterke i mladi knjižničari skupljati darove. Sve što se tada ne prikupi na štandu, u međuvremenu se može donijeti u prostorije knjižnice. Želja nam je da prvi tjedan u prosincu općinskim kombijem odnesemo darove na pravu adresu, djeci Doma Maestral u Splitu – dodaje Ćurić.

Teško sebi nekad možemo pomoći, ali zato vjerujemo da ste drage volje spremni pomoći drugima, a pogotovo kada je riječ o djeci.

U nastavku donosimo popis želja štićenika djece Dječjeg Doma Maestral. Napominjemo, kada odaberete dijete kojemu ćete pokloniti dar, nazovite na broj mobitela 098 195 8055 (Silvija Ćurić) i predbilježite se kako bi svi bili sretni i zadovoljni:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here