Advent u Tisnom, Jezerima, Betini i Dubravi

0
2522
Božićna rasvjeta u Tisnom (Arhivska fotografija/Rudinapress)

Općina Tisno u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom, Muzejom betinske drvene brodogradnje, tri turističke zajednice, župnim uredima i kulturno-umjetničkim društvima te udrugama s područja kulture i sporta pripremila je do sada najbogatiji program Adventa za područje cijele Općine.

Gotovo svakodnevno održavat će se radionice za vrtićku i školsku djecu, koncerti, izložbe, humanitarne akcije, projekcije filmova i božićni sajmovi.

Program počinje 24. studenog radionicom za djecu vrtićke dobi u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima, a završit će 04. siječnja Božićnim koncertom klape Bunari u Crkvi Svetog Frane u Betini.

– Ove godine smo odlučili da adventski program u Općini Tisno stvarno bude kvalitetan. Htjeli bismo da ljudi koji će božićno novogodišnje praznike provoditi na našem otoku uistinu dožive Božić. Želja nam je bila da uključimo sve udruge, ustanove i institucije s područja naše općine te da ponudimo jednu široku lepezu događanja koja će se odvijati od kraja studenog sve do početka siječnja – kaže za Rudinapress Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

Klarin također najavljuje veliki koncert šibenskog tenora Marka Škugora koji će se održati 18. prosinca u dvorani u Tisnom. Ovaj će bit će humanitarnog karaktera.

Spomenimo, Općina Tisno za ovogodišnji adventski program izdvojila je 100 tisuća kuna. Ovih je dana ujedno u tijeku i ukrašavanje ulica i trgova u Tisnom, Jezerima i Betini kako bi Božić ove godine bio još prisutniji.

Za sad donosimo plakat događanja, a dalje ćemo najaviti i pratiti svaki događaj posebno:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here