FOTO: Devastirano dječje igralište u Vili nakon vandalskih izgreda

0
1864
Bezobrazno uništen vrtuljak na dječjem igralištu u Vili (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Popularno dječje igralište u Vili u Tisnom ponovno je devastirano. U samo nekoliko mjeseci ovo je igralište uništeno već treći puta.

Naime, na dječjem je igralištu sve puno razbijenih staklenih boca, a uz to je i devastiran dječji vrtuljak, kao što je i razbijena i srušena drvena ograda.

Upravo zbog ovog skoro svakidašnjeg ružnog prizora na dječjim igralištima u Tisnom, obratili smo se Davoru Antiću, voditelju komunalnog i prometnog redarstva Općine Tisno.
On smatra da dječja igrališta razbijaju mladi trošeći svoj višak energije prilikom popijenih većih količina alkohola.

– Upravo kod Vile, kao i na šetnici Svetog Andrije, podalje od očiju mještana događaju se ovakvi izgredi, dakle razbijanje javne imovine. Ne znam što mora biti u psihi odgovornih da idu razbijati ono u što zajedno ulažemo – kaže Antić.
Općina Tisno, komunalno i prometno redarstvo, kao i komunalno poduzeće Ježinac obaviješteni su o ovim vandalskim izgredima i čine sve što je u njihovoj moći kako bi im stali na kraj.

Kako kažu u komunalnom redarstvu, djelatnici Ježinca će očistiti i popraviti ono što se da, dok će vrtuljak svakako deponirati do proljeća kada mu planiraju dati novo ruho.

– Prečesto se događaju ovakvi izgredi, učestalo se razbija i uništava, učestalo se čisti i tako u krug. Upravo zbog toga, u planu je postavljanje video nadzora na onim točkama javnih površina koje su najviše na udaru vandala – dodaje Antić.

Kako izgleda kad netko uništava ono što je djeci sveto, pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here