Luke – novo ruho stare plaže

0
5831
Budući izgled plaže na Lukama

 Općina Murter-Kornati započela je pripremu turističke sezone 2017. uređivanjem komunalne infrastrukture – krenula je obnova plaže Luke.

Plaža koja je godinama bila zapuštena, dobit će sasvim novi i drugačiji izgled zahvaljujući odvajanju predviđenog novca iz proračuna općine Murter-Kornati. Vrijednost radova iznosi 478.462,50 kuna, a izvodi ih tvrtka Bemix d.o.o. iz Brodarice. Novi izgled plaže osmislio je dipl. ing.  arhitekture Goran Potušek.

Obnova plaže započela je grubim radovima te je prva faza rušenja starih, raspalih betonskih podloga već gotova. Za njom je uslijedilo drobljenje kamena, a slijedi sanacija stepeništa, ugradnja drenažnih cijevi te na kraju betoniranje i nasipavanje šljunka.

Grubi radovi trajat će 30 dana, dok se potpuni završetak svih građevinskih radova na plaži planira do početka ožujka. Tada kreće hortikulturno uređenje, a uskoro i istaliranje suncobrana i ležaljki. Dječje igralište, koje se nalazi u neposrednoj blizini plaže dobiva novi dodatak. Uz već stavljenu ogradu koja omeđuje igralište i štiti djecu od izlaska na prometnicu, iz Belgije stiže umjetna trava uz postojeće anti-stres podloge.

– Ovo će biti jedno od rijetkih igrališta u Dalmaciji koje je ovako opremljeno i potpuno sigurno okruženje za našu djecu”, istaknuo je načelnik općine Toni Turčinov.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here