Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tisno – priznanja zaslužnima

0
4223
Dobitnici priznanja Općine Tisno zajedno s načelnikom Ivanom Klarinom i predsjednikom Općinskog vijeća Petrom Jakovčevom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Blagdan sv. Martina i Dan Općine Tisno proslavljen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena priznanja najzaslužnijim građanima.

–  Vizije naše općine su dugoročne, bez obzira na pojedine partikularne interese i probleme pokušavamo nastaviti u smjeru koji smo zacrtali još prije sedam godina, stvarajući zajedno s našim prijateljskim i susjednim općinama Murter-Kornati i Pirovac, jednu uspješnu turističku regiju unutar naše Šibensko-kninske županije – rekao je, među ostalim, načelnik Ivan Klarin, zahvaljujući nagrađenima za velika djela kojima su bitno doprinijeli zajedničkim naporima da se Općina Tisno bude ovo što danas jest.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Tisnog (Foto: rudinapress/H. Pavić)
Svečana sjednica Općinskog vijeća Tisnog (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Ovogodišnji dobitnici Priznanja Općine Tisno su: 1. Gordana Bojčić, za humanitarni rad na području zdravstvene zaštite, 2. Jasenka Raste za 30 godina aktivnog rada u obrtništvu i edukaciji mladih radnika, 3. Jadran Kale za izniman doprinos pri uređenju Muzeja betinske drvene brodogradnje, 4. Mirjana Markov za uzoriti rad u banci te pomoć građanima u upoznavanju sve složenijih bankarskih poslova,  5. Ivan Henjak za unaprijeđenje vaterpolskog sporta i rad s mladim sportašima, 6. Angelina Jušić za organizaciju jedriličarskog prvenstva Hrvatske u Betini, 7. Filip Španja i Luka Papeša za osvojeno prvo mjesto u dvojcu na pariće za kadete na državnom prvenstvu Hrvatske, 8. Free Spirit Way d.o.o. za promociju Jedriličarskog sporta u Jezerima i prezentaciju Jezera i Općine Tisno. opcinsko-vijece-tisnog3

U ime nagrađenih zahvalio je Jadran Kale, etnolog iz Muzeja Grada Šibenika, koji je čestitao Općini na načinu na koji vodi računa o svojim ljudima.  – U našem poslu u muzeju mi radimo s predmetima, a Općina s ljudima. Ljudi su osnovna snaga ove zajednice i jamstvo da će i u budućnosti biti i nagrada i muzeja i firmi i svega ostalog – rekao je Kale.

Na svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Tisno ove godine nije pozvan šibensko-kninski župan Goran Pauk, jer ovdje smatraju da on opstruira rad Općine, a posebno mu je zamjerena njegova uloga u premještanju tima t1 iz tišnjanske ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Vodice. Zbog nepozivanja župana sjednicu su bojkotirali vijećnici HDZ-a.

Priznanja zaslužnima su uručili predsjednik Općinskog vijeća Petar Jakovčev i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin: 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here