Ide sv. Martin i Dan Općine Tisno

0
1705

Brojna događanja u Tisnom, Jezerima, Betini i Dubravi ovog tjedna prate ovogodišnju proslavu blagdana sv. Martina i Dana Općine Tisno.

U Bagenelovici u Jezerima večeras s početkom u 18 sati u bit će održana ‘Bajkaonica’, a istovremeno će u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Tisnom  Branka Grubač predstavljati dječju poeziju. U srijedu s početkom u 18 sati u Osnovnoj školi Vjekoslava Kaleba u Tisnom Kazalište ‘Šareni svijet’ će izvoditi predstavu ‘Sveti Martin i njegove čarolije’. U četvrtak s početkom u 17 satu u Domu  za starije i nemoćne u Tisnom bit će održana poetska večer na kojoj će se čitati radovi pristigli na natječaj, a u 18 sati u Betini, u Muzeju betinske drvene brodogradnje počinje radionica Mala škola ručnog rada.

U petak, na sam blagdan sv. Martina, s početkom u 9.30 u općinskoj vijećnici će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Tisnog, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja najzaslužnijim građanima. U 11 sati je svečana sveta misa u župnoj crkvi sv. duha u Tisnom. U 12 sati kreće promenada HUD-a Hartić, a istovremeno i veselo oslikavanje pješačkog prijelaza ispred Narodne knjižnice i čitaonice. I ove godine će biti upriličeno tradicionalno kušanje i nagrađivanje najboljih vina. Program se održava u atriju palače Katunarić i počinje u 18 sati.

U subotu Narodna knjižnica i čitaonica gostuje u Dubravi. U tamošnjem društvenom domu od 16 do 18 sati djeci će pričati priče, a ujedno knjižnica započinje sa svojim novim projektom. Zamišljeno je, naime, da tišnjanska knjižnica jednom mjesečno posjećuje Dubravu i tamošnjim čitateljima donosi knjige koje će se moći telefonski naručiti ili uzeti po preporuci knjižničarki.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here