LAG More dijeli šest milijuna kuna za poljoprivredu, kušaonice, suvenirnice…

0
1870

Lokalna akcijska grupa LAG More 249 najavljuje kako kreće s  raspisivanjem natječaja za dodjelu potpora za projekte poboljšanja poljoprivrednih gospodarstava, uređenje kušaonica, suvenirnica, tematskih puteva, uređenje parkova.

Kako su danas priopćili iz LAG-a More 249, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odabrala je 54 lokalne akcijske grupe za provedbu lokalnih razvojnih strategija (LRS) u PRR 2014. – 2020.  Privremeno odabranim LAG-ovima je dodijeljeno 441.044.710,19 HRK za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« (provedba LRS), podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« iz PRR 2014.- 2020.

Od tog iznosa je Lokalnoj akcijskoj grupi „More 249“ dodijeljeno je temeljem privremene odluke 6.179.170,20 HRK. Dodijeljenim sredstvima do kraja 2020. godine LAG će raspisivati natječaje u skladu s Lokalnom razvojnom strategijom, a na njih će se moći prijavljivati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i fizičke osobe, udruge te jedinice lokalne samouprave sa područja LAG-a. Dio sredstava osiguran je za projekte suradnje na kojima će LAG “More 249” surađivati s drugim LAG-ovima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i za pokriće troškova tekućeg poslovanja.

Lokalna akcijska grupa „More 249“ (LAG) je udruga koja uključuje partnerstvo predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora a proteže se na području općina Pirovac, Tribunj, Tisno, Murter-Kornati, Primošten i Rogoznice, grada Vodica te naselja grada Šibenika: Grebaštice, Žaborića, Jadrtovca, Brodarice, Krapnja, Zlarina, Kaprija, Žirja, Zatona i Rasline. U dosadašnjem radu, „LAG More 249“ provodio je aktivnosti informiranja, savjetovanja, organiziranja radionica, sajmova te pružanja pomoći članovima pri prijavi na natječaje domaćih donatora. U slijedećem razdoblju LAG More 249 će raspisivati natječaje za projekte poboljšanja poljoprivrednih gospodarstava, uređenje kušaonica, suvenirnica, tematskih puteva, uređenje parkova.lagmore

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here