Veliko iznenađenje velikog lignjolova – Nono Lordan sa 22 lignje teške 2,78 kg šampion je tišnjanskog Big Gamea

1
4506
Šampion Neven Lordan i drugoplasirani Josip Bilić otvaraju pjenušac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Neven Lordan na brodu ‘Orilo, gorilo izgorilo’ pobjednik je ovogodišnjeg ’12. velikog lova na lignje – Big Game Lignja 2016′ u Tisnom.

  – Iako je imao najmanje izglede i najslabije je stajao na kladionicama, kao i Leicester City u engleskoj ligi, Neven Lordan je ovogodišnji prvak – rekao je voditelj ceremonije proglašenja pobjednika Frane Frkić Rižo dok je Lordanu dodjeljivao omotnicu sa osvojenih dvije tisuće kune.
– Ove godine me ide – komentirao je pobjedu Lordan. Tajnu uspjeha, vrste peškafonda i pozicije lova nije htio otkriti.
– Kad bih vam otkrio svoju tajnu to onda više ne bi bila tajna. Svaki lignjolovac zna nešto što drugi ne znaju, a meni su ta moja znanja ove godine donijela prednost nad ostalima. Ne mogu ih tek tako podijeliti. Svako vrijeme nosi svoje šampione, a danas sam šampion ja – rekao nam je Lordan.
El Pescador (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
El Pescador (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
U subotu u 16.30 sati s rive na tišnjanskoj Rudini u lignjlolov je krenuo 21 brod s po trojicom lignjolovaca. U akvatoriju od otoka Ljuca do Kukuljara do 20.30 ulovili su ukupno 26,47 kilograma liganja.
Neven Lordan, iako je na brodu bio sam samcat, ulovio je najviše – 22 lignje teške ukupno 2780 grama. Druga je bila ekipa ‘El Pescador’, kapetan Josip Bilić, Marin Devčić i Ivan Madžar Tuljan. Oni su ulovili 16 liganja ukupne težine 1925 grama. Ekipa ‘Charlie’, otac i sin Marinko i Antonio Pavlić, s 11 liganja teških 1600 grama bili su treći. Nagradu za najveću ulovljenu lignju osvojila je ekipa Torpedo, Krešo i Šimun. Trofejni primjerak je bio težak 545 grama.

Nakon vaganja i proglašenja pobjednika sve ulovljene lignje završile su na roštilju i podijelje su navijačima, dok su za natjecatelje bile pripremane pljeskavice, ćevapi, kotleti, steakovi… Slutilo se da će ovogodišnji ulov biti dobar i da će lignjolovci biti gladni, pa je kuharu Slavenu Stegiću kao pojačanje čak iz Australije stigao kolega Klaudio Lampalov Ronkulo.

1 KOMENTAR

  1. […] Neven Lordan na brodu ‘Orilo, gorilo izgorilo’ pobjednik je ovogodišnjeg ’12. velikog lova na lignje – Big Game Lignja 2016′ u Tisnom koji se održao u subotu kasno popodne. – Iako je imao najmanje izglede i najslabije je stajao na kladionicama, kao i Leicester City u engleskoj ligi, Neven Lordan je naše iznenađenje i ovogodišnji prvak – rekao je voditelj ceremonije proglašenja pobjednika Frane Frkić Rižo dok je Lordanu dodjeljivao omotnicu sa osvojenih tri tisuće kune, piše RudinaPress. […]

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here