Murter konačno dobija Dječji vrtić

2
3861
Idejno rješenje murterskog dječjeg vrtića

Dječji vrtić u Murteru konačno je danas dobio lokacijsku dozvolu! Riječ je o projektu o kojem se u Općini Murter-Kornati govori duže od deset godina. Gradnja kreće do ljeta.

– Danas je stigla lokacijska dozvola, kreće izrada glavnog projekta i ishodovanje građevinske dozvole. U veljači bi sve trebalo biti spremno za raspisavanje natječaja za izvođača radova te bi prije početka ljeta trebalo krenuti uređenje temelja i grubi građevinski radovi – rekao nam je Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati.

S projektom vrtića Općina kani aplicirati na EU fonodove, na mjeru 7.4, no realizacija ne ovisi isključivo o europskom novcu.

– Na poseban račun Općine deponiramo sredstva od prireza poreza na dohodak za financiranje kapitalnih investicija. Prema odluci Općinskog vijeća među tri kapitalne investicije je i dječji vrtić, tako da za početak njegove gradnje već imamo na raspolaganju dva milijuna kuna – rekao je načelnik Turčinov.

Načelnik ne želi već sad prognozirati kad će točno vrtić biti završen i početi s radom, jer je riječ o vrlo zahtjevnom projektu. Osim toga, turistička sezona će prekinuti građevinske radove.

– Važno je da je krenulo. Mi smo stvorili sve preduvjete, do isteka mog mandata gradnja vrtića će krenuti i on će biti sagrađen u rokovima koje za takav zahvat određuje struka – rekao je Turčinov, ne želeći se razmetati rokovima.

– Dječji vrtić je jedan od temeljnih preduvjeta ostanka mladih ljudi u Murteru i njegova razvoja. Predugo se na njega čekalo i drago mi je da ću moći ispuniti obećanje o početku njegove gradnje – kaže Turčinov.

vrtic

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here