‘Čarobni’ tepih za murterske gimnastičarke

0
4160
Ela Magdić na treningu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sportska dvorana Osnovne škole Murterski škoji dobila je novi rekvizit – 19.000 kuna vrijedan tepih za ritmičku gimnastiku. Sponzor je i ovaj put Općina Murter-Kornati.

Gimnastički klub Šibenik – Dalmacija već dvije godine ima svoju sekciju i u Murteru. Ovdje trenira 24 djevojčice, od kojih neke već ostvaruju zapažene rezultate na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Najistaknutije su među malim gimnastičarkama su Kjara Bašić, Greta Kurkut i Ela Magdić, od kojih se potonja probila do međunarodnih natjecanja u Slovačkoj i Španjolskoj. U ožujku se natjecala u Bratislavi, gdje je među 48 djevojčica iz raznih europskih klubova osvojila sedmo mjesto, a u lipnju je u Loret de Maru, u teškoj konkurenciji klubova iz Rusije, Ukrajine, Kanade, Kirgistana, Španjolske i Hrvatske, zauzela zavidno 12. mjesto. S regionalnih natjecanja u Trogiru i Zadru donijela je dvije bronce. Do rezultata se nije došlo lako. Naime, u murterskoj dvorani do sada su se mogle izvoditi samo početničke vježbe, dok je za one zahtjevnije treninge i pripreme za natjecanja trebalo putovati u Šibenik.

– Kako u Murteru nismo imali tepih za trening, svaki tjedan sam morala tri puta puta putovati u Šibenik gdje ga imaju, a uoči natjecanja odlazila sam i četvrti put, subotom – kaže Ela.

Ritmička gimnastika je kombinacija plesa, baleta i gimnastike. – Cure su prvu godinu savladale osnove gimnastike, kolut naprijed, kolut natrag, zvijezdu, stoj i most, naučile su rad s rekvizitima, a to su lopte obruči, vijače, čunjevi i trake. Da bi sve to izvodili, treba se kretati po ovom tu tepihu koji nam je kupila Općina Murter-Kornati. Svi smo iznimno zadovoljni što se napokon svi treninzi mogu izvoditi u Murteru – kaže trenerica Nena Tešulov.

– Uz sve popuste, taj tapet nas je koštao 19.000 kuna, bez PDV-a. No, ova djeca su svojim rezultatima već pokazale da imaju volju, talent i znanje te zaslužuju barem da im osiguramo uvjete za trening – rekao je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov koji je u ponedjeljak zajedno sa svojim zamjenikom Petrom Ježinom posjetio male gimnastičarke.

Turčinov i Ježina, zajedno s trenericama Nenom Tešulov i Zoricom Tešulov, pozivaju i drugu djecu da se pridruže treninzima gimnastike, ali i drugih sportova koji se tu odvijaju. Naime, u dvorani Osnovne škole Murterski škoji, osim gimnastike, djeluje i škola futsala, košarkaški klub, aerobik za male djevojčice od tri do pet godina, a za lošeg vremena ovdje trenira i škola NK Otok Murter. Rukomet i odbojka, su za sad u fazi razgovora, dok je početak treninga aikida već dogovoren.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here