Nesreća na Kapeli – izgorio vozač tegljača

0
4050
Ostaci izgorenog kamiona (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zasad neidentificirani vozač tegljača krapinskih registarskih oznaka poginuo je u prometnoj nesreći koja se noćas dogodila na Jadranskoj magistali na križanju na Kapeli.

Nesreća se dogodila u 23.35 sati. Dolazeći u križanje iz smjera Vodica šleper pun keramičkih pločica nije skrenuo  desno u kružnom toku, već je prošao direktno kroz njegovu sredinu, pokosio znakove i izletio s ceste. Kamionu se u sudaru probio rezervoar, a kako je na Magistrali pokosio i rasvjetni stup, izgleda kao da je iskra zapalila naftu koja je curila. Planuo je cijeli kamion i grmlje na njegovoj zaustavnoj putanji. Vatrogasci DVD-a Tisno, DVD-a Pirovac i JVP Vodice došli su za nekoliko minuta, ali nisu uspjeli spasiti vozača. On je izgorio u kabini kamiona i identitet mu se tek utvrđuje.

kapela6
Evo što o nesreći kaže Policijska uprava Šibensko-kninska: Do prometne nesreće je došlo kada je, za sada, nepoznati vozač upravljajući teretnim automobilom MAN s priključnim vozilom, krapinskih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-8, dolaskom do raskrižja državnim cestama D-59 i D-121, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika lijevim kotačima prelazi preko uzdignutog betonskog prometnog otoka gdje obara prometni znak, nakon toga prelazi preko središnjeg zemljano travnatog uzdignutog dijela kružnog toka, gdje obara dvije ploče za usmjeravanje prometa. Zatim nastavlja vožnju i  desnim kotačima prelazi preko uzdignutog betonskog prometnog otoka i nastavlja se kretati prometnim trakom namijenjenim za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a potom obara stup javne rasvjete, probija metalnu ogradu i izlijeće izvan kolnika 2 metra ispod razine kolnika na kameno zemljanu površinu i  zaustavlja se, kada dolazi do samozapaljenja vozila. U tom trenutku u kabini vozila se nalazio, za sada,  nepoznati vozač.  

Jadranska magistrala bila je zatvorena za promet do 4.35 sati.

O prometnoj nesreći policija će izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo u Šibeniku.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here