Videoaktivizam: U tijeku su prijave za drugu jesensku radionicu O. Točke

0
1895
Video radionica u Murteru 2015. (Foto: FB)

Nakon uspješno održane prve jesenske radionice Lokalnog info centra za mlade O. Točka na temu „Garancija za mlade“, počele su prijave za drugu radionicu čija je tema „Videoaktivizam“.

O. Točka u suradnji s ekipom Udruge Filmaktiv iz Rijeke organizira četverodnevnu radionicu koja će biti održana od 26. do 29. listopada u prostorijama Udruge Argonauta u Murteru.

– Radionica snimanja kratkog videa je odlična prilika da se mladi druže s osobama istih interesa, da nauče nešto novo, te da na kraju radionice imaju vidljiv rezultat svoga rada – kaže nam Marieta Baričević, voditeljica Lokalnog info centra za mlade O. Točka.

Radionica će trajati četiri dana, a provodit će se u tri cjeline. Prva će početi kratkim teorijskim uvodom u filmski jezik i filmska izražajna sredstva, te upoznavanje s tehničkim mogućnostima. Druga cjelina poučit će polaznike kako se piše scenarij, te kako napraviti pretprodukcijsku pripremu, dok će treća, završna cjelina, biti rezervirana za snimanje i montiranje video uratka.

– Naglasila bih da tema videa u potpunosti ovisi o polaznicima. To znači ako već imate scenarij ovo je prilika da ga ekranizirate – ističe Baričević.

Podsjetimo, ovo je druga video radionica na otoku Murteru. Prošle godine također ju je održala ekipa iz Udruge Filmaktiv u suradnji s Udrugom Argonauta. Inače, Udruga Filmaktiv organizira video radionice po otocima od 2005. godine u suradnji s lokalnim partnerima.

Iz prošlogodišnje video radionice moglo se zaključiti da su polaznici svakako dobili osnovna znanja iz snimanja i montaže, kao i formiranja priče za kratku reportažu. Upravo to i jest cilj, da mladi otočani korištenjem dostupnih tehnologija ispričaju svoje probleme i osnaže lokalnu zajednicu za promjenu kroz naučene kratke reportaže.

Spomenimo, maksimalan broj polaznika na ovogodišnju video radionicu je deset osoba. Stoga, svi zainteresirani požurite i prijavite se najkasnije do 24. listopada na e-mail adresu: marieta@argonauta.hr ili porukom na mob: 091 303 30 67. U prijavi je potrebno priložiti ime, prezime, dob i kontakt.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here