Pirovac s ‘tek malo nabildanim proračunom’ od 14 milijuna kuna ide prema pola milijuna noćenja

0
2537
Sjednica Općinskog vijeća Općine Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Pirovca na sinoćnjoj sjednici usvojilo je Izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Pirovac za razdoblje od 1. 01. – 30. 06. 2016. godine.

Prihodi Općine Pirovac za 2016. godinu planirani su u iznosu od 14.187.980,00 kuna, a u prvom polugodištu su ostvareni u iznosu od 3.002.278,95 kuna odnosno 21 posto od plana. Kako im je ovo četvrta godina mandata, pirovačkim vijećnicima nije trebalo posebno objašnjavati dinamiku punjenja proračuna, koji se u jedinicama lokalne samouprave u prvoj polovici godine uobičajeno ostvaruje bitno slabije nego u drugoj. Izvještaj je zato prihvaćen jednoglasno.

Vicu Meića (NLSP) zanimalo je tek koliko će se od planiranih 14 milijuna uistinu uprihoditi do kraja godine.

– Bit ćemo vrlo blizu predviđenom planu, a hoće li to biti 12,5 milijuna, 13 ili ćemo prebaciti 14 milijuna, ovisi o puno toga, o Podravci, o komunalnom doprinosu, o velikim objektima koji se grade, hoće li to biti do kraja godine ili tek početkom iduće… – odgovorio je načelnik Ivan Gulam (HNS).

– Zaključak je da je ovaj naš proračun od 14 milijuna kuna tek malo nabildan, nije jako – rekla je predsjednica Općinskog vijeća Ljubica Šinčić Selman (HDZ).

Načelnik Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Načelnik Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Načelnik Gulam na aktualnom satu je zamoljen da nabroji pet najvažnijih projekata koji se realiziraju u Pirovcu ili će biti realizirani kroz 12 mjeseci.
On je na prvom mjestu istaknuo uređenje ambulante obiteljske opće i dentalne medicine, koje je krenulo u utorak.  – Također je raspisan natječaj za uređenje župne crkve Gospe Karmenske čije će otvaranje biti 18. listopada, a dva dana kasnije se završava natječaj i bit će otvorene ponude za izvođenje radova na uređenju prve faze plaže Lolić. Osim toga, neki dan su počeli radovi na samom završetku uređenja Marine Pirovac, a bit će tih projekata u turizmu, kad se govori o hotelskom smještaju i više. Naravno tu je i nastavak radova koji su počeli ovoga proljeća na pristupnom putu i pretovarnoj stanici, a vrlo značajno je i uređenje trga Bezdan – rekao je Gulam nabrajajući značajnije projekte koji će se biti završeni u ovoj godini ili do proljeća sljedeće.
Načelnika su, kao predsjednika Skupštine Turističke zajednice Općine Pirovac, pitali i o turističkoj sezoni, za koju je kazao da je bila izuzetno uspješna, da je ostvaren 24 posto bolji rezulatat nego lani i da je sa 377.000 noćenja Pirovac na petom mjestu u Županiji, iza Šibenika, Vodice, Rogoznice i Primoštena. –  Iza toga stoji puno ulaganja u turističko ljeto, dobro odrađena promocija i druge aktivnosti, a vjerujemo da ćemo daljnjim ulaganjem i stvaranjem dobrih pretpostavki te brojke dovesti do pola milijuna i više noćenja – rekao je Gulam.
pirovac4

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here