Dragan Karan, trener Karate škole Tisno: Čitluk je iza nas, a Čavle ispred!

0
2372

Karate škola Tisno, (o kojoj smo već pisali) u nedjelju, 9. listopada gostuje na 4. „Grobničkom kupu“ koji će se održati u sportskoj dvorani „Mavrinici“ u mjestu Čavle, u Primorsko goranskoj županiji.

– Na poziv organizatora, Karate kluba „Grobničan“, rado smo se odazvali jer znamo da imamo kvalitetne natjecatelje koji se mogu boriti s natjecateljima najboljih klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i Slovenije koji će također biti tamo. – kaže za Rudinapress Dragan Karan, trener Karate škole Tisno.

Prilika je da podsjetimo naše čitatelje kako je jedan od najboljih karatista na našem otoku upravo Murterin, Neo Turčinov, koji je zahvaljujući dobrim treninzima u Karate školi Tisno, postigao velike uspjehe. Nedavno je tako na natjecanju u Čitluku, na Međunarodnom karate turniru DBG OPEN 2016. osvojio brončanu medalju u kategoriji učenici – 45 kg. Napomenimo, Neo se u Međugorju borio s najboljim karatistima iz 46 klubova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne gore.
Spomenimo, pored medalje iz Čitluka, Neo je ove godine također osvojio brončanu medalju na Prvenstvu Dalmacije u veljači, dok je zlatnu medalju osvojio na 8. Kupu Grada Krka u lipnju.

Neo Turčinov, brončana medalja na Međunarodnom karate turniru DBG OPEN 2016. u Međugorju (Foto: FB)
Neo Turčinov, brončana medalja na Međunarodnom karate turniru DBG OPEN 2016. u Međugorju (Foto: FB)

– Do nedavno, naš se Neo natjecao u kategoriji mlađi učenici od 7 do 9 godina. Sada nastupa u kategoriji učenici, dakle tu spadaju djeca od 10 i 11 godina. Neo zbilja niže vrijedne uspjehe, te se njegovi treninzi svakako isplate. Nekad se zna dogoditi da on trenira cijeli tjedan. Dva puta u Tisnom, a tri puta tjedno još dolazi u Vodice. – ističe trener zapaženog karatista Turčinova, Dragan Karan.

Spomenimo, Karate škola Tisno nedavno je započela novu sezonu, a na početku iste svakom su članu poklonili klupsku majicu i ruksak, dok će, kako doznajemo u razgovoru, za nekoliko dana mališani biti dodatno oduševljeni jer će svaki neovisno o razini znanja, vještina i sposobnosti dobiti kimono na dar.

– Jednakost i jednak start je zapravo misija kluba. Iako smo pričali o medaljama naših natjecatelja, cilj kluba je prije svega naučiti djecu osnovama razvoja tolerancije i poštivanja, i različitosti među ljudima. Oni se prema sebi i drugima nauče odnositi s poštovanjem, upravo zato i svaki trening karatea počinje naklonom. – kaže Karan.

Uz sve prednosti karate treninga, jedna također bitna u današnje vrijeme jest povećanje svijesti u djece o važnosti redovitog tjelesnog vježbanja i zdravih prehrambenih navika u očuvanju vlastitog zdravlja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here