Turista za četvrtinu više nego lani – Pirovac najbolji na zapadu županije

0
3047
Pirovac jutros (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Istovremeno dok Murter slavi povijesni turistički uspjeh od milijun noćenja i Pirovac otkriva svoje turističke brojke. Broj ostvarenih noćenja ovdje je manji nego na otoku, ali je najveći ako se mjesta uspoređuju pojedinačno.

Kako su objavili na mrežnim stranicama Turističke zajednice Općine Pirovac, u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2016. godine u Pirovcu je evidentirano 377.193 noćenja (Murter, kao najbolji na otoku,  do 28. rujna je zabilježio 357.020). Od tog broja na strane goste otpada 188.353 noćenja, a na domaće goste 188.840. U usporedbi s 2015. godinom, u Pirovcu se dogodio porast od 24 posto.
“Ostvarenim rastom noćenja pokazalo se da Pirovac postaje sve poželjnije mjesto za ljetovanje. Iako ovi rezultati ne mogu biti realan pokazatelj s obzirom na novi sustav prijave i odjave gostiju eVisitor, rast je ostvaren i smatram da je to rezultat promocije koju provodimo tijekom vansezonskog, ali i sezonskog perioda. To se naročito odnosi na online promociju koja je ove godine rezultirala sa oko 80.000 posjeta na našu internetsku stranicu u promotivnom periodu, te stope povratka posjetitelja na stranicu od oko 30%. I nakon promotivnog perioda nastavio se trend visoke posjećenosti stranice. Također, brojna ulaganja posljednjih nekoliko godina i ona tekuća pa i najavljena imaju svoj efekt na stvaranje imidža rastuće i gostima poželjne destinacije”, napisao je Igor Meić direktor TZ Pirovac na svojim mrežnim stranicama.

“Zadovoljan sam dvoznamenkastim rastom noćenja za prvih 9 mjeseci što ponovno dokazuje da Pirovac ovog trenutka u svim segmentima napreduje. Pokazalo se ispravnim uložiti u nove kanale komuniciranja, nove promidžbene video materijale i kulturno-zabavno program što je rezultiralo statusom najposjećenije destinacije zapadnog dijela naše županije. Značajno ćemo ulagati u naš osnovni turistički resurs i u idućim godinama, plažu Lolić i Starine uz potporu Fonda za razvoj turizma, a od iduće turističke sezone očekujemo da ćemo značajnije početi osjećati otvorenje Marine Pirovac. U tijeku je i izrada Urbanističkog plana uređenja za našu Ugostiteljsko-turističku zonu Miran na 11 hektara što je pretpostavka i novih značajnih ulaganja u nove hotelske kapacitete visoke kategorije, a koje očekujemo već iduće godine.”, rekao je načelnik Općine Pirovac i predsjednik TZ-a Ivan Gulam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here