Nacionalnom parku dodijeljeno 250 ‘kvadrata’ u prizemlju Stare uljare

0
2940
NP Kornati dobit će prostor u prizemlju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vijećnici Općine Murter-Kornati na današnjoj sjednici su bili jednoglasni u odluci da se poslovni prostor u prizemlju zgrade Stare uljare, koja je u općinskom vlasništvu, preda na korištenje Javnoj ustanovi Nacionalni park Kornati.

Javna bi ustanova prostor koristila bez naknade na rok od 25 godina, a troškovi unutarnjeg uređenja procijenjeni na 5.900.000,00 kuna pali bi na teret Javne ustanove.

Prema odluci OV-a, u prostoru površine 250,19 metara kvadratnih, koji već nekoliko godina koristi trgovina Djelo, Javna će ustanova urediti prezentacijski centar i polivalentnu dvoranu društvene, kulturne i znanstvene namjene. Pristane li Uprava NP-a Kornati na uvjete iz netom usvojene Odluke, prostor bi nesmetano trebala moći koristiti i Općina za društvene, kulturne, znanstvene i druge svrhe u organizaciji lokalne samouprave, a sama može omogućiti i drugim upravama zaštićenih područja da u tom prostoru prezentiraju vlastite vrijednosti.

Podsjetimo, radi se o prizemlju zgrade u samom središtu mjesta u kojoj je na prvom katu smještena lokalna samouprava i Knjižnica, a na drugom uprava i uredi NP-a Kornati. Prizemlje zgrade, osim spomenute trgovine Djelo, trenutačno koriste Pošta i TZO Murter-Kornati, a u jednom minijaturnom dijelu smještena je recepcija i suvenirnica NP-a Kornati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here