Zar naši životi vrijede manje? Još jedan prosvjed zbog ukidanja hitne pomoći

1
3880
Načelnik Klarin predvodio je i 12. travnja predvodio blokadu Magistrale (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Do nestanka ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Tisnom ostalo je samo pet dana. Kako brojni dopisi, molbe i razgovori nisu dali rezultata, u subotu 1. listopada stanovnici zapadnog dijela Šibensko-kninske županije opet će se okupiti na prosvjedu s kojeg će od Ministarstva zdravlja zatražiti da se ne igra njihovim životima.

– Ministarstvo zdravlja i dalje ne uvažava argumente struke te se inzistira na političkoj odluci kažnjavanja ovog dijela županije. U subotu 1. listopada s početkom u 11 sati blokirat ćemo Jadransku magistralu ili D-8 na Kapeli odakle ćemo još jednom poslati poruku svima koji misle da ljudski život ovdje treba vrijediti manje nego na nekom drugom mjestu – rekao nam je načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik Ivan Klarin najavljujujući prosvjed.

Prva blokada Jadranske magistrale tijelima prosvjednika od 12. travnja trajala je samo pet minuta, a Klarin za 1. listopada najavljuje obustavu prometa u trajanju od dva sata.

– U subotu ćemo biti malo glasniji, jer očito nas nisu dobro čuli. Osim svojim tijelima, na Magistralu ćemo ovaj put dovesti i svu mehanizaciju općinskog komunalnog poduzeća i sva vozila s kojima raspolažemo. Blokada prometa ovaj put će trajati dva sata – rekao je Klarin.

Nakon blokade Magistrale prosvjednici idu u Vodice gdje će se okupiti pred gradskom upravom. Razlog odlaska u Vodice je to što Ministasrtvo zdravlja ukidanje tišnjanske ispostave Zavoda za hitnu medicinu predstavlja kao njenu selidbu u Vodice.

– Želimo da građani Vodica znaju da oni nisu dobili hitnu pomoć, nego je ona ukradena od nas – rekao je Klarin.

Načelnik Općine Tisno spreman je snositi zakonsku odgovornost za prosvjed. Eventualnu kaznu će platiti, ali najavljuje da će za trajanja blokade iskoristiti svoj položaj saborskog zastupnika kako ga policija ne bi fizički odstranila s ceste.

– Znam da ćemo ovim izazvati prometni kaos i da riskiram prekršajnu odgovornost, ali za moje privođenje će morati zatražiti ukidanje saborskog imuniteta – rekao je Klarin.

bv4a1624

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here